Ker se bliža vroče poletje pa to pomeni še več agresije, ker temp. nad 25-27°C spodbujajo drst. 

Novi večji samček je bistveno lepše obarvan in velik toliko kot samica, tako da sta se očitno poparčkala in sta včeraj naredila kar zajeten kupček iker. O prekopanem akvariju ne bomo..
Destruktivno razpoloženje se je pokazalo tudi na rastlinah, saj jih je veliko premaknjenih in polomljenih. Malo iker sem odstranil v mrežico, okoli 90% pa sem jih prepustil v njuni skrbi. Uporabil sem 40cm trde cevke za zrak in pa še 20cm mehke cevke, ki sem jo povezal med 10ml brizkalko in trdo cevko. Idealno za hranjenje z trzačami in "cuzanje" iker.
Pleco jih ima ves čas na očesu za malco, mama GT pa jih ne da.
Fotr GT je očitno tudi primerno razpoložen, saj bi napadel vse kar pride mimo akvarija! Ostale ribe so se večinoma poskrile in imajo mir, zato nadleguje tudi stvari na drugi strani šipe. Skratka kar se agresije tiče med ribami ni opaznih večjih poškodb, mama ima okoli iker parameter obrambe 20cm, fotr se pa po prvi šipi preganja in gleda kaj bi vgriznil. Plecota rešuje debela koža in velikost, čeprav se nevarno muza okoli iker. Od sedaj naprej bom v akvariju verjetno samo z rokavicami, pa še to le če bo nujno potrebno. Kolega mi je namreč povedal, da takele mrcine ugriznejo, da kar dobro kri teče. V času drsti pa so vedno zelo teritorialne.

Možnost je, da jih je pomalcal pleco, ki si je edini upal blizu. Ali pa so se poskrile po "grmovju.." Čez noč so izginile tudi vse sledi o ikrah na kamnu. V mrežici je bilo izleglih le nekaj iker saj so čez noč zaplesnele, verjetno zaradi premajhnega pretoka. Mama kamna ne čuva več, fotru pa vsake toliko še malo dogaja in me podi od prednjega stekla.

Boštjan.K je napisal/-a:Pa še eno vprašanje za klunija ,ker vidim da je gojil oskarje ali za bilo koga ki ve kako ločiti spol med oskarji.Hvala.
Vrni se na Akvariji naših članov
Po forumu brska: MSN [Bot] in 1 gost