Domov Forum

Moj akvarij - 300L (Silver)

Tu so predstavljeni akvariji naših članov. Vljudno vabljeni, da predstavite tudi svojega.

Moderatorji: Fevz, janip

Re: Moj akvarij - 300 L (Silver)

OdgovorNapisal/-a Silver » 07 jun 2009, 21:48

še 2 sliki iztrebka samca:

Slika

Slika
Moj akvarij - 300L Ne pogajam se s teroristi. Še posebno ne z zelenimi!
Uporabniški avatar
Silver
-
-

Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a Cyberddp » 07 jun 2009, 22:20

Silver je napisal/-a:še 2 sliki iztrebka samca:

Slika

Slika

Brez panike prosm. Ribe so še frišne v akvaruju zato je logično da so lahko v šoku. Mogoče dodaj v vodo kakšen strok česna..da pomaga kot naravni antibiotik..pa drugače sm bral da ti nekaj slabo jedo..predlagam da počas začneš razmišlat o hranjenju z črvi, artemijo, trzači in podobno..saj je to taprava hrana za njih!
Uporabniški avatar
Cyberddp

OdgovorNapisal/-a Silver » 07 jun 2009, 22:36

Sem jim že ponudil 2cm velike morske kozice (zmrznjene) a ne trzajo še nič na njih... Prav tako na peletke... Tako da počasi se bodo sigurno navadli, imam pa veliko zmrznjene žive hrane za pritlikave napihovalke, tako da jo bodo deležni tudi ostriži.

Skrbijo me le čudni iztrebki, ki jih imajo, tako da upam, da se bo to kmalu popravilo.
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a Fevz » 07 jun 2009, 23:18

Pri meni se je tudi tole dogajalo na zacetku pri pritlikavih nitkarjih. Ampak se je potem čez čas stanje normaliziralo. Verjetno je od šoka naselitve :?
Uporabniški avatar
Fevz
-
-

Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a Silver » 08 jun 2009, 23:15

Danes končno uspeh pri hranjenju - mali 2 sta takoj pohopsali rdeče ličinke komarjev (trzače)! ^-^
Cichlid sticks-ov pa ne povohajo če imajo na voljo alternativo. Poizkusil sem tudi z čisto malo dozo rakcov in so jih postopoma preko dneva pobrali iz peska.

Drugače pa se je samica zabarikadirala v brlog izza korenine na desni, mi izkopala malce rastlin in odganja vse kar pride blizu. Verjetno gradi gnezdo, saj samca vsake toliko malce pocuka za rep... sedaj mi je jasno zakaj ima malce razcepljenega že odkar sem ga dobil.
Ker se mogoče obeta parjenje sem iz preventive dodal še nekaj malega skrivališč in porabil vse korenine in ploščate kamne kar jih premorem. :-D Ker se bliža vroče poletje pa to pomeni še več agresije, ker temp. nad 25-27°C spodbujajo drst.

Imam še malce problemov z "prahom" v vodi, ki ga vedno znova dvigujejo ribe, tako da sem začasno dodal še bluewave05 notrani filter, ki opravlja le mehansko filtracijo. Predvidevam, da je prah iz peska, ker sem ga spiral res dolgo časa (10x?) a voda še vedno ni bila čisto čista.
Imate kakšno rešitev kako se čim prej znebiti umazanije?
Zaenkrat bom čim več sesal dno z zvonom in upal, da se bo prah kmalu izločil iz podlage in z dekoracije.
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a Silver » 24 jun 2009, 22:47

Malce updejta.. kot je pri mladih sistemih problem se mi je po krajši odsotnosti pripetila manjša sitnost - zelene nitaste alge! :sickbigeye:
Trenutno držim parametre v Redfieldovem razmerju in bolj redno menjavam vodo, osvetlitev sem zmanjšal na 8h brez odsevnikov.

Če se stanje ne bo popravilo bom verjetno akvarij kar zatemnil in odčakal svoje. :-\
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a Silver » 18 jul 2009, 12:23

No zopet nekaj novosti;
- Alg sem se v večini rešil, ostalo mi je le še nekaj listov anubije, ki so okužene z zelenimi algami. Pojavljajo pa se mi tudi bradate alge po robovih listov anubij.
- Dodal sem nekaj rastlinja, pritlikave(?) anubije in pa valisnerijo giganteo.
- Akvarij je dobil še nekaj novih prebivalcev: začasno (upam) imam na skrbi še dodaten parček GT-jev, nova pridobitev je tudi 25cm pleco, ki je pridno počistil alge z listov in korenin. Samca se med seboj razumeta kolikor toliko dobro, saj je manjši podrejen in ve kje mu je mesto. Ima tudi svoje skrivališče, kamor se umakne, da ni tepen.

Najboljša novica je pa DRST! :) Novi večji samček je bistveno lepše obarvan in velik toliko kot samica, tako da sta se očitno poparčkala in sta včeraj naredila kar zajeten kupček iker. O prekopanem akvariju ne bomo.. :-\ Destruktivno razpoloženje se je pokazalo tudi na rastlinah, saj jih je veliko premaknjenih in polomljenih. Malo iker sem odstranil v mrežico, okoli 90% pa sem jih prepustil v njuni skrbi. Uporabil sem 40cm trde cevke za zrak in pa še 20cm mehke cevke, ki sem jo povezal med 10ml brizkalko in trdo cevko. Idealno za hranjenje z trzačami in "cuzanje" iker. :wide: Pleco jih ima ves čas na očesu za malco, mama GT pa jih ne da. :) Fotr GT je očitno tudi primerno razpoložen, saj bi napadel vse kar pride mimo akvarija! Ostale ribe so se večinoma poskrile in imajo mir, zato nadleguje tudi stvari na drugi strani šipe. Skratka kar se agresije tiče med ribami ni opaznih večjih poškodb, mama ima okoli iker parameter obrambe 20cm, fotr se pa po prvi šipi preganja in gleda kaj bi vgriznil. Plecota rešuje debela koža in velikost, čeprav se nevarno muza okoli iker. Od sedaj naprej bom v akvariju verjetno samo z rokavicami, pa še to le če bo nujno potrebno. Kolega mi je namreč povedal, da takele mrcine ugriznejo, da kar dobro kri teče. V času drsti pa so vedno zelo teritorialne.

Še nekaj slikovnega gradiva:
SDC14624.JPG
Takole se je akvarij opomogel po alga-boom-u

SDC14623.JPG
V sredini je nova korenina z manjšimi anubijami. Vidno je tudi kako sta starša pesek razkopala v kraterje.

SDC14612.JPG
Novi samček, ki je veliko lepše obarvan kakor samica ali manjši samec.

SDC14600.JPG
2 nova lepotca, levo pleco, desno green terror

SDC14604.JPG
Starševski kotiček

SDC14601.JPG
Ustvarjanje sipin po akvariju
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a Silver » 18 jul 2009, 16:10

Še krajši video "napadalca" :lol:
Slika (klikni za predvajanje)
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a Torq » 18 jul 2009, 16:41

Čestitke! Ostrižniki so znani kot dobri starši in do krvi ugriznejo tudi 3x manjši ostrižniki. Si ikre odstranil, da jih boš "valil" ločeno?
Uporabniški avatar
Torq
-
-

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Silver » 18 jul 2009, 16:55

Probat ni greh! (z ikrami namreč) Trenutno pa vidim, da so nekatere ikre postale bele - neplodne. Teh je pri mami okoli 10%, v mrežici pa vsaj pol... Čeprav imajo dober pretok vode skozi mrežico. Plesnijo pa zaenkrat ne. Bom čez kak dan ali dva poizkusil nabrati še nekaj iker pri mami, potem se bodo pa morale počasi že začeti izlegati. Bele bom pa odstranil, da ne zaplesnijo ostalih.

Upam vsaj na nekaj mladičkov, če bo kaj odjemalcev pa ne vem. Bodo pa za družbo v 300-tki. Preostanek bom pa pustil v akvariju, pa bomo videli če bo kdo izmed najmočnejših preživel.

Za vzrejo pa imam načeloma akvarijev dovolj (60L z dvemi pregradami, 60L in 250L), le prostorsko bo malo kriza imeti toliko akvarijev po hiši. Mislim, da se ne splača glede na trenutno zanimanje za te prečudovite ostrižnike. Cene pa tudi ne držijo ne vem kakšne, tako da dvomim, da se splača glede na vloženo opremo in trud, predvsem pa čas.
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a kkaty » 19 jul 2009, 11:02

Tebi pa ni dolgčas :lol:
Se ponavljam, vem, a čestitke za akvarij, zverinice - prelepe so, drst in odličen slikovni material.
Najbolj napadene dele anubij pa kar odstrani, tudi če se bradate alge ne širijo več, se z listov same ne bodo umaknile :sad:
lp
Uporabniški avatar
kkaty
-
-

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Silver » 20 jul 2009, 08:16

Ikre so se izlegle v večini, kot pričakovano po 3-4 dneh, vendar zdaj malih brcačev ni več na spregled. :'( Možnost je, da jih je pomalcal pleco, ki si je edini upal blizu. Ali pa so se poskrile po "grmovju.." Čez noč so izginile tudi vse sledi o ikrah na kamnu. V mrežici je bilo izleglih le nekaj iker saj so čez noč zaplesnele, verjetno zaradi premajhnega pretoka. Mama kamna ne čuva več, fotru pa vsake toliko še malo dogaja in me podi od prednjega stekla.
Za prvič je bilo kar uspešno, mogoče se čez čas celo najde kakšna mladica, ko malo zrastejo.

Na koliko časa se sploh (ponovno) drstijo J ameriški ostrižniki? Na spletu ne najdem nobenega pametnega podatka.

Drugače se pa akvarij počasi vrača na stara pota, tudi 3 manjše samice si že upajo na plano. ^-^
Bom naložil še malce foto in video materiala izleglih mladic, ko najdem kaj več časa.
Uporabniški avatar
Silver
-
-

OdgovorNapisal/-a kluni » 20 jul 2009, 11:03

Moji oskarji so odlagali ikre na kašne 3 tedne. (kakšen dan gor ali dol). Komaj so mladice malo bolj konkretno splavale, sta se že spravila na nov kamen.
kluni

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Boštjan.K » 02 avg 2009, 14:50

Ja res lep akvarij.še lepše pa ribe v njem.Kar tako naprej.
Če boš slučajno imel kake mladice,bi jih jaz vzel oz.kupil dve ali tri.Če pa boš slučajno oddajov ali prodajov kako svojo ribo bi te prosil če me obvestiš ker jaz bi tudi rad imel Green terrorje.
Pa še eno vprašanje za klunija ,ker vidim da je gojil oskarje ali za bilo koga ki ve kako ločiti spol med oskarji.Hvala.
Lep pozdrav,

Boštjan.K
Lep pozdrav,

Boštjan.K
moj akvarij 240l
moj akvarij450l
Uporabniški avatar
Boštjan.K

OdgovorNapisal/-a kluni » 02 avg 2009, 18:01

Boštjan.K je napisal/-a:Pa še eno vprašanje za klunija ,ker vidim da je gojil oskarje ali za bilo koga ki ve kako ločiti spol med oskarji.Hvala.

Sori za offtopic. Spola ne moreš ločiti. Vsaj dokler se par ne začne drstiti.
kluni

Kraj: Maribor

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Akvariji naših članov

• Sorodne objave
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MSN [Bot] in 1 gost

Valid XHTML and CSS.

AquaNubis