Vir: http://www.appslabs.com.au/images/Daphn ... ng%201.jpg
Še na kratko o gojenju:
Zaželjeno je da so gojene v posodi z veliko površino, lahko z osvetlitvijo, prezračevanje ni potrebno, celo nezaželjeno, saj vodne bolhe ne marajo mehurčkov. Začetno kulturo sestavlja vsaj 20-30 vodnih bolh, lahko jih hranimo s spirulino v prahu, kvasom, zeleno vodo. Hranijo se z enoceličnimi algami. Za hrano zadošča že noževa konica kvasa, ki vodo malce zamegli, bolhe pa le to prefiltrirajo. Boljše je premalo hraniti kakor preveč, saj se lahko kolonija vodnih bolh sesuje (popolen pogin) zaradi slabih pogojev v vodi. Obvezna je tudi menjava vode, odvisno od količine v kateri jih gojimo in koliko jih imamo v njej, načeloma tedensko ali na 2 tedna. Ravno zaradi teh nenadnih sesutij kolonij je priporočljivo gojiti več kultur vodnih bolh, saj imamo v primeru pogina ene kolonije še vedno novo začetno kulturo. Razmnožujejo se zelo hitro, večinoma so v koloniji samice, samci pa se pojavijo le pred propadom kolonije, ko lahko oplodijo samičke z novim genetskim materjalom.
(povzeto po spletnih straneh in forumih, če sem se kje zmotil me popravite)
Ko zberemo dovolj materjala lahko spišem opis za v organizme če bo povpraševanje.

Če ima kdo v LJ in okolici dovolj vodnih bolh za začetno kulturo se priporočam.

Forum

(jaz jih grem v soboto nabrati v eno jezero zraven ig-a(ne vem kje je to ker bom šel kja z prijateljom) in jih lahko potem mogoče od mene dobiš če bo kaj mladih in tako dalje)