Novosti ... čeprav lanske ;-)
Sklenil sem, da oddam Lysmate. Svojo nalogo iztrebljanja Aiptasij so opravile, naredile pa tudi precej škode, saj so mi uničile vse stomatele, ki so bili v tem akvariju vodilni algojedci. Na tehtnico sem dal ti dve dejstvi in pa to, da so mi na dva do tri tedne v akvarij spustile zarod sveže žive hrane za vse kar uživa v živalskem planktonu in odločitev je padla. Alge so bile vedno bolj prisotne zato sem kozici oddal ... NAPAKA ... vsaj kar se Aiptasij tiče. Že po dveh tednih je iz kamna pod Hystrixom pokukala prva, ta teden pa sem zagledal še eno, grrrrr >:(
Ja, to je bila poteza in pol, da ne govorimo o tem, kako sem jih lovil ::)
- Prvi poskus: Navali narode z mrežico ... HAHA ni uspelo.
- Drugi poskus: Mrežica v vodo, vanjo hrana in čakaj ... HAHA ni uspelo, pa še en vrh Hystrixa sem odlomil in nekaj vrhov Seriatopore caliendrum.
- Tretji poskus: Mrežica v vodo, vanjo hrana, pogasi luči in čakaj, morda pa so ponoči bolj slepe in ranljive kot recimo ribe ... HAHA ni uspelo, pa še mrežico sem zataknil za vse mogoče zadeve.
- Četrti poskus ... niti začel nisem pa sem že prevrnil Hystrix na Seriatoporo Caliendrum,ter na Euphylio diviso, Styloporo pa sem seveda uspel stresti na Candy koral in Favio ... nič več HAHA.
... zastonj razlagat, da je ni penilke na celem svetu, ki bi mi bila takrat kos ... pena v ustih, para skozi ušesa ... ommmmmmmmmm.
- Peti poskus: Pograbil sem vedro, namešal vodo, jo ogrel na primerno temperaturo in že so bile v njem vse tri vrste Candy koral, Hystrix, Stylopora, največji kamen (desni), ter čisto nehote in mimogrede ena kozica Thor. Ponovno pograbim mrežico ... kozic ni

... kaj pa sedaj. Takrat se pa spomnim sobivanja Goby-ja in kozic ... in normalno vsi trije so bili v votlini pod levim kamnom. Ta rumena baraba jim je dal azil. No, končno sem le zmagal in obe kozici sta končali v vrečki in čez pol ure pristali na temperaciji v novem domu.
Ufffffff. Akvaristika zna biti tudi stresna in utrudljiva.
No, naslednja pametna, tokrat pa zares pametna poteza pa je bila ta, da sem se odločil podariti Seriatoporo Hystrix. Ta je začela že rasti vodoravno pod vodno gladino, močno ovirati sosednje korale, itd. Ta korala je bila že tako velika, da je nisem uspel stlačiti niti v "taveliko" vrečko za ribe oz. jo je naluknjala kot rešeto, takoj ko sem vanjo nalil vodo. Ni mi preostalo druge, kot da sem taveliko posodo (5500 ccm) od želvje hrane Arami napolnil z morsko vodo, ob rob dal zaščito in na sredino to koralo.
V 18 mesecih je pri meni iz tega koščka (ki mi ga je podaril Bojan - junij 2006):

zrasla v tole (december 2007), s tem, da sem jo enkrat že krajšal od spodaj:

Kako je kaj z njo pa bo povedal njen novi lastnik ...
Po tem posegu je stanje izgledalo takole (21.12.2007):

Po enem mesecu od takrat se je na dnu zbiralne posode nabralo toliko rjavkaste sluzaste snovi ...

... da niti ne omenjam rešetke od penilke ...

katere delovanje se mi je ravno ob obisku Auanubisa, kkaty in njene kolegice, zazdelo nekam čudno.
Stanje sosednjih koral se izboljšuje, košček Hystrix-a, ki sem ga obdržal pa že dobiva stranske poganjke (11.1.2008)

Najsrečnejši pa je seveda Ninđa, ki se sedaj hodi valjat tudi v v Green Star polype, ki se bujno razraščajo in skrivat pod belo Xenijo, ki se je povzpela po prednjem steklu ...

Tudi algojedci se vračajo, čeprav v manjšem številu ...

Ostale slike