Spet ogromno novega. Včeraj sem bil v Ljubljani zaradi študijskih obveznosti, po katerih sem imel namen iti do Bojana, si odpočiti utrujene oči na njegovih dveh čudovitih akvarijih in ga zaprositi za nekaj zvezdic, kajti od teh mojih mi jih je nekaj poginilo v začetni fazi (pravzaprav sta ostali le ena ali dve) ... tako je potem tudi bilo.
Pri Bojanu sem si napasel oči na njegovem "testnem" piko akvariju in pa seveda na njegovem glavnem ... o tem bi lahko napisal roman

. Debata je tekla o tem in o onem in med drugim tudi o regulatorju za ventilatorje, ki ga je sam zložil in ki bo, po moje, zelo enostavna, uporabna in lična zadeva ... je pa obljubil, da bo objavil načrt :-).
No, skratka, še preden sem ga sploh uspel zaprositi za tistih par zvezdic, mi je sam ponudil, da mi da nekaj organizmov, ki bi mi bili všeč. Šel je po vrečke, klešče in nabiral in nabiral ... in kot bi trenil sem imel več kot 6 vrečk z organizmi, pa še zvezdice za povrh.
BOJAN HVALA

!
... potem pa me je začelo skrbeti ... avto brez klime ... pa smo šli, odprta okna ventilacija do konca in gas domov. Doma sem zavihal rokave, si opral roke, te začel gnesti lepilo za korale. Tako so vsi organizmi bili v roku dveh in pol do štirih ur naseljeni v mojem akvariju (toliko je trajalo med zvezdicami in pa zadnjo koralo, ki sem jo postavil notri).
Sedaj zadeve izlgedajo takole:
(Bojan ali isshino pa mi bosta pomagala s točnejšimi imeni teh bitij, ker sem bil včeraj preutrujen, da bi si jih zapomnil, ko mi jih je Bojan razlagal)
Na levi so Zoanthusi, na densi pa neki mehki polipi katerih imena ne vem. Le-te pa mi je dal naš isshino ... ISSHINO HVALA

... na naslednji sliki, levo, se malo bolje vidi njihova svetlo-zelena barva
Tole na desni pa so tudi Zoanthuisi, le da si ti modre barve
mehka korala ...
rdeča Diskusoma ... upam, da bo z njo vse vredu, kajti opazil sem, da ima luknjo ravno na sredini :-(
Sedaj pa še trde korale:
Včeraj sem tudi nabavil test za kH od Saliferta s katerim sem ugotovil, da imam kH 7,4 in ne 6 do 7, kot mi je to kazal tester od Sera. Upam, da se nisem pri tem kaj zmotil, zato pa bom danes to meritev še ponovil. Sedaj ko imam tudi trde korale bom moral pogosteje meriti tako kalcij (Ca) kot karbonatno trdoto (kH), da bom vedel koliko imam porabo le-tega in da bom vedel koliko Tropic Marin-ovega Bio Calciuma dodajati, da zadostim potrebo koral.
Naslednji korak je v najkrajšem možnem času izdelava novega pokrova z ventilatorji, da bom uspel hladiti ta moj čebriček