Domov Forum

UVC naprava - Ali deluje?

Forum namenjen ribnikom in ribniškim ogranizmom

Moderatorji: DISKUS RoManijA, isshino

Re: UVC naprava - Ali deluje?

OdgovorNapisal/-a glavac » 29 jul 2010, 19:31

Deann123 je napisal/-a:Oj!

Nabavil sem UVC napravo znamke Nemtun. Ima pa 9w. Naj bi bil odovolj za 2000l vode ..

A sedaj sam tole prštimam pred filter in voda se bo zbirstila ali moram še kaj prej vmešat v vodo? Kak algen stop ali cristal da prej pomori alge?

Hvala!

namontiraj,priklopi in 24ur mora biti vedno vse vklopljeno pa se bo voda zbistrila po cirka tednu dni.
lahko pa dodaš crystal da pobiješ alge in ti priplavajo na površje ter jih posesaš ali z gosto mrežo pobereš dol pa potem priključiš.Črpalko izključi in potem dodaj crystal, po cirka 30min imaš na površju in velik madež alg spodaj pa čisto bistro vodo

Lp Glavač
glavac

Kraj: Sebeborci (okolica Moravskih Toplic ali Murske Sobote)

OdgovorNapisal/-a peterp4 » 29 jul 2010, 21:17

Ne kupuj dragih kemijskih pripravkov ,pusti naravi in uvc napravi da naredita svoje.Z malo potrpljenja bo voda čista.Lp peter
peterp4

OdgovorNapisal/-a Deann123 » 04 avg 2010, 17:42

Oj!

Sedaj pa je situacija naslednja:

Lučko sem vklopil in putil 24 ur prižgano nekaj dni ..a voda je bila skor enaka kot prej. Danes sem kupil Sera Crystal in primešal v vodo in po kakšne pol ure je bila sprememba vidna. Alge so priplavale na površje in sem jih odstranil z mrežico..ampak ne gre popolnoma vse za odstranik in voda je še vedno zelena. ....

A še jutri primešam to tekočino da še ostale alge počisti?

kaj mi svetujete za odstranitev teh odmrlih alg iz vode? Imam čist fino mrtežico za akvarij..a gredo skozi ... :/

Hvala!!
Deann123

OdgovorNapisal/-a glavac » 05 avg 2010, 10:51

hmm črpalko in uv pusti vedno prižgano 24ur
če si dodal crystal si odklopil filter ,črpalko ter uv?
z zalivalko razmešaj svežo vodo in crystal ter polij po ribniku in z veliko palico premešaj cel ribnik
najbolje je to odstraniti z sesalcem če bi bil kje bližje doma bi ti ga posodil drugače pa če si ribič in imaš doma podjemalko vanjo daj nekaj finih krp in počasi pobereš vse alge dol..
lahko pa odmontiraš črpalko jo z roko držiš na gladini ter posesaš vse alge v filter potem pa ga počiti ampak to je zamudno delo
upam da boš uredil in poslikal ribnik
uv pa ti bo morala dobro služit saj je dost močna in upam da si jo dobro priklopil da sveti
Lp
glavac

OdgovorNapisal/-a Deann123 » 06 avg 2010, 19:17

evo mene....

....filter sem odklopil....oziroma samo ugasnil črpalko..dodal crystal in pustil celo popoldne da se je voda zrihtala...proti večeru sem alge odstranil z kr doma narajenim sesalcem; vakumska črpalka in cev, ter nastavek, ki je pri sesalcih za prah:) ..stvar je funkcjonirala....
naslednji dan sem spet dodal crystal in se je voda popolnoma zbistrila....
spet posesal....neka malenkost je še ostala a bo jo posesal filter.

Mislim da če bo sedaj uv prižgan cel dan in filter 24 ur bi voda morala ostat bistra. Sem še dodal tudi nekaj rastlin.

Imam pa težavico:
Starša sta bila danes v Tukanu v Hočah in nevede kupila KOI-a ...je mičken, bele barve z eno oranžno in dvema črnima lisama :)

Ne vem če ga naj imam v ribniku, ker kot sem bral so ti krapi kr zahtevni ...
Deli si domovanje z 3 zlatkami in enim bataljonom mladic :) ..kot sem videl se "veselo" lovijo po ribniku.

Aja..še to: sem mislil, da mi bodo zlatke mlade ribice pomalicale ampak jih je veliko ostalo in so že velike nekje 2cm ..
Kam naj s temi ribicami če odrastejo? Jih kje odkupujejo?

Hvala vam za nasvete!!
Končno vse deluje kot mora!
Deann123

OdgovorNapisal/-a glavac » 06 avg 2010, 22:58

sem vesel da si zriktal kot sem ti svetoval..
koi-ji so zahtevni ja, no če pa imaš enega al pa dva pa to ni nix..
mladice pusti naj zrastejo, prodal jih boš teško al pa za kakšnih 50centov po komadu ko bojo cirka 5cm velike..
malce poslikaj ribnik da vidimo kako kaj zgleda z bistro vodo ker na onih slikah je voda kar zelena..
črpalko in uv pa 24ur na dan pa bo to to kar mora bit
Lp in vse dobro z ribnikom ti želim
glavac

OdgovorNapisal/-a Deann123 » 07 avg 2010, 18:54

Zhrihtal kot ste mi svetovali :) ..

Ima kdo kakšno ribico še zame? Razmišljam da bi kakošno še dodal potem bo pa dovol.

Fotke prilepim takoj ko bo lepše vreme ...

In še to..bom kar tukaj vprašal: A KOi je enako hrano kot zlatke? Zlatke hranim s Sera bio granulat in še ene podobne. Na etiketi piše da je za vse ribice v vrtnem ribniku.
In pa tiste suhe kozice in druge živalce imam ...In na čase malo sveže zelenjave :)

Hvala!
Deann123

OdgovorNapisal/-a glavac » 08 avg 2010, 13:54

ja pridi v prekmurje dobiš shubunkin ribice :D kolko hočešš so se pri punci namnožile ko mravlje..
lahko jedo ja
Lp
glavac

OdgovorNapisal/-a Deann123 » 11 avg 2010, 19:28

Oj!

Evo fotografije ribnika. Malo je še rjava voda, ker sem lih pred slikanjem v vodo dal rastline.
Imam odveč rastlino Vodni orešek, če jo kdo potrebuje?
Sicer je ni na fotografiji, ker sem jo šele včeraj prinesel. In lokvanj je na sredini sedaj ...

Glavac: Veš za koga, ki prodaja koi-je? Enega kovinskega bi še dodal v ribnik, da bosta pol dva.
Za Shubunike pa javim, če gremo kaj v prekmurje. Z veseljem.

Hvala! :D
Priponke
DSC05735.JPG
male bebe ...
DSC05733.JPG
DSC05728.JPG
Deann123

OdgovorNapisal/-a glavac » 12 avg 2010, 10:38

hmm kaj pa ta zelena cev dela v ribniku? daj kupi v obiju črno cev za ribnike pa jo malo še obloži z kamenjem al pa z škrilami (skalami) da bo malo lepše zgledalo.. koi hmm mogoče pa bom mel kakega za prodat tam po 20avgustu
voda pa se še bo zbistrila
lp
glavac

OdgovorNapisal/-a Deann123 » 12 avg 2010, 19:51

jap..cev nameravam zamenjat, prej sem imel prozorno, sam sem zarad lučke mogu dati debelejšo. Tudi te prodnike nameravam zamenjat z skrilavcem ali nečim podobnim.
Za koije bom pa vesel!

smo na vezi .. :)
Deann123

Prejšnja

Vrni se na Ribniki

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

Valid XHTML and CSS.

AquaNubis
Vse pravice pridržane!