Domov Forum

Bio leaf - Listi morskega mandljevca

Vse o kvaliteti vode, merjenju kakovosti, trdote,...

Moderatorji: Dean, DISKUS RoManijA

Bio leaf - Listi morskega mandljevca

OdgovorNapisal/-a Aquanubis » 28 jun 2006, 13:43

A mi zna kdo kaj več povedati o teh listih, katere ljudje dajejo v akvarij? Srečal sem ga tudi že v zootrgovini v enem od akvarijev in sem takrat pozabil trgovca vprašati, kako in kaj.

To me zanima predvsem iz vidika, ker se to največkrat uporablja v akvarijih z diskusi, kateri je moj novi projekt.

Če bi kdo vedel, kje se da to dobiti, bi ga lahko sam tudi uporabljal in sicer v filtru pod omarico, katera je tudi zamišljena;-)
Zadnjič spremenil Aquanubis, dne 08 feb 2007, 08:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Aquanubis
-
-

Kraj: Bukovica pri Novi Gorici

Odg: Bio leaf

OdgovorNapisal/-a TOMO » 28 jun 2006, 17:52

Bio leaf listi so se do sedaj dobili samo v Nemčiji po večjih trgovinah, pred časom sem jih pa opazil pri Zoo Muser v Lipnici samo je cena zelo zasoljena ( skoraj 20€ ) za 12 manjših listov.V Nmečiji se jih da dobiti že za 6€ enako pakiranje.
Sam jih uporabljam že dalj časa in jih nabavljam pri Zajacu. Zadnja pošiljka ki je prišla pa je bila dokaj slaba. Na nekem forumu sem prebral da bi jih naj pred pakiranjem prali in z tem delno odstranili koristne snovi nato pa jih strojno posušijo in zapakirajo. Pred tem sem imel pošiljko iz Indonezije ki pa je bila neprimerno boljša. Od sedaj naprej bom nabavljal še samo iz Indonezije.
So pa zelo koristni namesto šote saj vsebujejo precej več koristnih snovi kot šota.Sam uporabljam kombinacijo obojega.
Uporabniški avatar
TOMO

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Aquanubis » 28 jun 2006, 18:00

A bi se mogoče potem dalo prek tebe to naročat:-P?

Za koliko časa in za kakšno količino vode imaš ponavadi ti en paket, ali imaš v akvariju več paketov hkratu?

Potem so ti liste za isti učinek, za katerega uporabljamo šoto? Nižanje pH vrednosti,...?

A ti listi tudi tako barvajo vodo?
Uporabniški avatar
Aquanubis
-
-

OdgovorNapisal/-a TOMO » 28 jun 2006, 20:27

V roku nekaj dni bom izvedel večje naročilo pri Zajacu in ti lahko naročim zraven nekaj paketov. Dostava bo nekje sredi Avgusta. To kar mi uspe dobiti iz Indonezije je žal tako malo da je samo za mene ker so stroški dostave večji od vrednosti listov.
Količina dodanih listov je odvisna od trdote vode, ponavadi se dodaja en velik ali dva manjša na 100 l vode trdote 5-8 kh. Listi oddajajo razne snovi ki vodo obarvajo nekoliko rumenkasto, seveda pa vsebujejo mnogo več pozitivnih snovi kot šota in jih uporabljajo gojitelji diskusov pri vzreji in tudi pri zdravljenju kot dodatek.
Uporabniški avatar
TOMO

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Aquanubis » 28 jun 2006, 20:52

Koliko je pa cena enega paketa in kaj pomeni en paket?
Uporabniški avatar
Aquanubis
-
-

OdgovorNapisal/-a Aquanubis » 28 jun 2006, 20:58

Aha izgleda, da sem odgovor že dobil [url=http://www.zajac.de/cgi/websale5.cgi?Ctx={m/websale/m}{s/zoo-zajac/s}{l/03-AA/l}{g/3/g}{g/0/g}{g/0/g}{gr/03/gr}{p/1/p}{any/head.htm/any}{i/29/i}{ctx/fffa581a/ctx}{st/2/st}{cmd/10/cmd}{ver/2/ver}{md5/9b75f7de4bb0e09a1db190e5f47048b6/md5}]tukaj.[/url]
Če sem prav razumel je v paketu, ki stane 6€ 10listov.
Uporabniški avatar
Aquanubis
-
-

OdgovorNapisal/-a repa » 29 jun 2006, 07:55

Te Bio Leaf imajo tudi na eBay-u. Cena je 10,9 EUR + poštnina. Ogled tukaj. Poštnina je okrog 8 EUR, za pakete do 3 kg. Če jih naročiš več, se znižajo stroški poštnine, edino kar je, se je potrebno pogajati da zadevo pošljejo v Slovenijo.

LP
Repa
Teorija je, da vsi vse vejo, a nič ne deluje.
Praksa je, da vse deluje, a nihče ne ve zakaj :-)
Uporabniški avatar
repa

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a mare1411 » 29 jun 2006, 18:12

težko ker ima spodaj napisano - pošiljanje samo v nemčiji. vem iz izkušenj. treba bo najti takega ki pošilja po evropi. vendar našel samo bio-leaf granulat.

lpm
Uporabniški avatar
mare1411

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a repa » 29 jun 2006, 21:29

To da piše: pošiljanje v Nemčiji, ni ovira. Prepričati je treba prodajalca, da ti zadevo pošlje. Preverjeno!
Drugače pa ni edini ponudnik, obstajajo tudi drugi na eBayu, ki prav tako prodajajo Bio Leafs in pošiljajo med drugim tudi v Slovenijo. Samo potrebno je gledat versand nach: Europa.

Kjer je volja, tam je pot :-)

LP
Repa
Teorija je, da vsi vse vejo, a nič ne deluje.
Praksa je, da vse deluje, a nihče ne ve zakaj :-)
Uporabniški avatar
repa

Kraj: Kranj

Vrni se na Voda

• Sorodne objave
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek
  • Hrastovi listi
    Napisal/-a dule » 18 jun 2007, 14:05
    7 Odgovori
    1098 Ogledi