MrPet
Združenje Gojiteljev Diskusov
Fishbox
Aquashop

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Članki

Krvoločne piraje?

Pred leti je predsednik USA Teodor Roosevelt po končanem potovanju po amazonski džungli famozno poročal, o jati piraj, ki so požrle celo kravo v le nekaj minutah. Glede na videno je morala biti zelo velika jata piraj ali pa zelo majhna krava.

piraje

http://www.underwatertimes.com/fish/fish.php?page=4

Ray Owczarzak, asistent kustosa v National Aquarium v Baltimoru je povedal, da jata 300-500 piraj lahko odraslega človeka ogloda do kosti v petih minutah, vendar se takšen napad do sedaj še ni zgodil. Piraje so na »tako slabem glasu« predvsem zaradi hollywooda, ki v svojih filmih prikazuje piraje kot ljudožere in napadalne ribe. Gre le za karnivore (mesojede) ribe z zelo ostrimi zobmi. Lahko bi rekli, da imajo te ribe usta polna ostrih skalpelov, pravi  Erica Clayton, Amazon collection manager iz Shedd Aquarium-a iz Chicaga. Sicer so primeri napada piraj na ljudi izjemno redki. Piraje se najraje zadovoljijo s hranjenjem z drugimi ribami in rastlinami. Na ta način še posebej poskrbijo za bolne, ranjene in slabotne ribe in s tem pripomorejo h koristni naravni selekciji vodnih organizmov. Pri pirajah velja splošno pravilo, če jih pustimo pri miru, bodo tudi one nas.

 

Če se odločite za potop v vode amazonke pa vseeno poskrbite, da ne boste imeli odprtih, krvavečih ran. Vonj krvi, namreč piraje  izredno privlači.

Roman Gril – DISKUS RoManijA

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER