Podloga akvarija

Moderator: Ekipa Aquanubis

RA2
Prispevkov: 4
Pridružen: 24 Mar 2018, 14:39

Re: Podloga akvarija

OdgovorNapisal/-a RA2 » 25 Avg 2018, 23:32

Po dolgotrajnem premisleku sem zamenjal omarico in kupil takšno s precej večjo nosilnostjo kot je dejansko potrebno. Akvarij se je bolje prilegal površini vendar je pod desnim robom akvarija bilo še vedno toliko razmika, da sem pod njega lahko porinil list papirja. Zaradi boljšega občutka sem pod akvarij podložil akvarijsko podlago. Ta se sedaj stika s plastičnim okvirjem akvarija.
Ko sem akvarij napolnil z vodo, se je izkazalo, da je gladina od zgornjega akvarijskega okvirja na desnem koncu za cca 4mm nižja. Prav tako se je izkazalo, da je razlika med gladino na sprednjem in zadnjem delu akvarija kar za 6mm. Akvarij ima 64l.
Omarica je znamke Eheim. Ima 8 plastičnih nogic, ki se jih žal ne da nastaviti. Ker pa je plastika nogic ob robovih bolj tanka (v sredini je v obliki križa) se bojim, da bi se mi ob podlaganju kajle polomila. Če bi nogice odstranil, mislim, da ne bi ničesar rešil, ker so tla neravna in to na žalost po celem stanovanju. Ali naj montiram na omarico nastavljive nogice? Sicer pa me predvsem zanima ali ta nagib za 4mm po dolžini in 6mm po širini pri 64l akvariju predstavlja kakšno resnejšo nevarnost

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1896
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: Podloga akvarija

OdgovorNapisal/-a ICs » 26 Avg 2018, 11:08

Pod nogice bi lahko dal na mero odrezan linolej ali kaj podobnega, saj na ta način z več plastmi lahko vsaj približno dosežeš pravilno višino. Lahko pa jo opremiš z nastavljivimi nogicami in jo potem povsem natančno zniveliraš. Manjša odstopanja sicer ne pomenijo prevelikega pritiska vode na steklo, je pa že zaradi samega izgleda lepše. Jaz imam zadevo rešeno s podobno zadevo: http://www.lcc.si/nogica-nivelirna-m8x38-crna, potrebuješ še stročne matice: http://www.lcc.si/matica-strocna-13x8xm ... amak-10kos, ki se privijačijo v ohišje same omarice.

RA2
Prispevkov: 4
Pridružen: 24 Mar 2018, 14:39

Re: Podloga akvarija

OdgovorNapisal/-a RA2 » 27 Avg 2018, 22:45

Hvala za nasvet. Danes sem podložil linolej in izkazal se je za precej dobro rešitev. Po dolžini je sedaj razlike v vodni gladini le slabe 2 mm, po šrirni pa praktično 0. Glede na to, da je tudi na vrhu plastniči okvir se z malo dolite vode razlika sploh ne bo videla.


Vrni se na “Postavitev akvarija”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost