Juwel RIO 400

Pogovor brez omejitev: politika, računalništvo, blodnje,... =)

Moderator: Ekipa Aquanubis

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 14 Jul 2014, 20:38

Ima mogoče kdo tale akvarij - novo verzijo z zunanjimi dimenzijami 151x51x66 (prejšnja verzija je imela mere se mi zdi 151x51x62). Za naročilo ozadja bi namreč rabil notranje mere akvarija pa ne morem nikjer na netu najti teh podatkov. Jaz ga imam sicer naročenega, a ga dobim šele čez 2 tedna. Če ne bom pa pač počakal z naročilom ozadja :)

BojanG
Prispevkov: 347
Pridružen: 16 Sep 2006, 11:15
Kraj: Zaplana

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a BojanG » 26 Jul 2014, 12:26

sem opazil, da si se odločil za Juwel RIO 400, ti priporočam, da daš še eno ojačitev.

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 12:33

Ja imam ga naročenega. Bi bilo potrebno? Nekje sem namreč zasledil, da naj bi novi modeli imeli tudi prednje steklo 10 mm (stari so imeli 8 mm). Sicer ne najdem zdaj tega linka in niti ne vem, če to zares drži.

BojanG
Prispevkov: 347
Pridružen: 16 Sep 2006, 11:15
Kraj: Zaplana

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a BojanG » 26 Jul 2014, 12:45

Sam imam dva Rio-ta 400 in pri enem mi je ena ojačitev kar hitro počila.Nato sem dal na oba po tri in imam mir.

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 12:48

Aha hvala... No saj potem bo verjetno najboljše, da kar na začetku dodam (bo lažje)...
Nazadnje spremenil gbauer, dne 26 Jul 2014, 13:05, skupaj popravljeno 2 krat.

BojanG
Prispevkov: 347
Pridružen: 16 Sep 2006, 11:15
Kraj: Zaplana

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a BojanG » 26 Jul 2014, 12:56

Se strinjam.Drugače pa nimam nobenih problemov.Edino kar sem zamenjal, je razsvetljava na enem,na drugem je še vse original.
Da ne dolgovezim z akvariji Juwel imam dobre izkušnje.

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 13:05

Bojan (ker imaš dva RIO 400 akvarija), če ti ni odveč mi lahko prosim izmeriš ti notranje dimenzije akvarija... Sicer sem jim dimenzije že poslal, ampak lahko še popravim (sam sem preračunal glede na zunanje in debelino stekla ... malo težav sem edino mel z višino)... Kolikor sem izračunal bi naj bila notranja dolžina 148, globina 48... Za višino pa sem poslal 54 (pokrov sem odštel od višine 66)... Bi to nekako držalo?

Najlepša hvala.

Lp,
Gregor

BojanG
Prispevkov: 347
Pridružen: 16 Sep 2006, 11:15
Kraj: Zaplana

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a BojanG » 26 Jul 2014, 13:16

Notranja dolžina 148 cm,globina 48,višina je pri meni takole : celotna višina 61 cm-7cm odštejem, rob in limit za vodo = 54 cm.

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 13:19

O super. Potem sem prav poslal.

Najlepša hvala.

So mi Avstrijci namreč zamaknili dobavo, in bo na voljo komaj v začetku Avgusta , čeprav bi ga namreč že moral imeti...

Lp,
Gregor

BojanG
Prispevkov: 347
Pridružen: 16 Sep 2006, 11:15
Kraj: Zaplana

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a BojanG » 26 Jul 2014, 13:28

Ozadje si naročil pri Florijanu Kovaču?

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 13:35

Jap... Pri Aquadecor-ju... V bistvu sem naročil poleg samega ozadja še levo bočno stran (v levem kotu bo tudi komora) in tudi segmente za dno. Kolikor sem gledal po forumih so uporabniki zadovoljni. Tudi tukaj na našem forumu je Bogdanu super uredil. Imaš mogoče sam kake izkušnje z njim?

BojanG
Prispevkov: 347
Pridružen: 16 Sep 2006, 11:15
Kraj: Zaplana

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a BojanG » 26 Jul 2014, 14:52

Sam ne, toda po prebiranju raznih forumov s področja ex YU same pohvale.

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 15:07

Aha. No meni se je kolikor sva bila v kontaktu zdel zelo v redu. Jaz sem njim sporočil samo dimenzije in izbral design, glede vsega ostalega pa sem jim dal proste roke, ker sigurno zadevo glede tega obvladajo bolje kot jaz in imajo več izkušenj.
Tudi Florijan sam mi je rekel, da je najboljše, da sem se tako odločil, ker vsako ozadje delajo tako, kot če bi ga delali za sebe in se bodo maksimalno potrudili, saj je tudi njim cilj, da bo čim več ljudi videlo akvarij z njihovim ozadjem in si s tem naredijo najboljšo reklamo. Tako, da verjamem, da bo OK :)

Uporabniški avatar
Bakl
Prispevkov: 902
Pridružen: 24 Okt 2009, 18:56

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a Bakl » 26 Jul 2014, 16:18

Najbolje je, da se ozadje na zgornjem robu konča nekje med gladino in ojačitvijo. Ne poznam Ria 400, jaz imam en Rio 125 in je med gladino vode in prečno ojačitvijo kakšnih 1,5 cm. Pazi, da ne bo zaradi ojačitev treba rezati ozadja po višini. Je pa bolje, da je naročeno ozadje nižje kot višje, spodaj je itak pesek in se kakšen manjkajoči centimeter lahko skrije.

V Riu 125 sem imel enkrat ozadje iz enega kosa, pa sem ga moral zaradi prečne ojačitve razrezati, da je šlo sploh v akvarij. Ozadje Aquadecor je sicer sestavljeno iz več kosov, tako da pri montaži prečna ojačitev ne bi smela biti problem. Pa vseeno, Rio 400 ima dve prečni ojačitvi in še nekaj plastike po robu. Predlagam, da se malo pomeniš z izvajalcem.

A si kaj razmišljal o iztokih in dotokih, grelcih... A boš imel to skrito za ozadjem? Meni je žal, da nisem tega bolje razmislil pred naročilom, zdaj pa moram sam vrtati luknje.

LP,
Bogdan

Uporabniški avatar
gbauer
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1956
Pridružen: 04 Apr 2013, 05:50
Kraj: Grad na Goričkem
Kontakt:

Re: Juwel RIO 400

OdgovorNapisal/-a gbauer » 26 Jul 2014, 17:07

Bogdan glede višine sem tudi sam tako razmišljal (Juwel RIO 125 in Juwel Lido 120 imam namreč tudi sam). Glede na podatke, ki jih je posredoval Bojan, mislim da bi moralo biti OK. Novi Juweli so namreč še malenkost višji (66 cm), tako da bi morala višina 54 cm ustrezati (po podatkih proizvajalca je namreč višina pokrova pri RIO 400 12,5). Ko sem naročal, sem pri višini vzel ravno zaradi tega malo manj, ker bo itak enih 6-8 cm peska in mi potem ni potrebno namestiti ozadje čisto na dno, če bo tako potrebno.

Sem razmišljal tudi glede opreme. Komora bo prišla v levem kotu. Skrita bosta grelec in dovod. Za output pa sem se menil z proivzvajalcem in je rekel, da imajo tudi sami izkušnje z Fluval FX 6, ker jih uporabljamo v podružnici v Kanadi in je najboljše, da se vrže kar čez ozadnje. Fluval FX 6 ima namreč tak multi output in je kaj takega malo težje skriti:
FX5/FX6 OUTPUT NOZZLE

Takole je zgledala moja skica (segmenti so narisani kar tako - z njimi sem se namreč zmenil, da sam design prepustim njim in naj naredijo tako, da bo najboljše in najlepše):
aquadecor_RIO_400-3.jpg


Vrni se na “Prosti pogovor”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost