Naročanje (Pošiljanje) živali (global pet travel)

Pogovor brez omejitev: politika, računalništvo, blodnje,... =)

Moderator: Ekipa Aquanubis

gupijka
Prispevkov: 23
Pridružen: 29 Jul 2008, 12:24

Naročanje (Pošiljanje) živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a gupijka » 10 Jan 2010, 14:40

Živjo,
sem velika ljubiteljica papig, in sem se odločila da poleg svojih 4 manjših papig kupim še večjo papigo. :) Iskala sem v večih oglasih na netu in na bolhi zasledila oglas da nekdo prodaja sivega žakoja. Ker ni bilo tel. št. sem osebo kontaktirala preko e-maila.

Javila se mi je oseba, ki ima v oskrbi sivega žakoja in ga sedaj oddaja. Problem je v tem da je ta oseba iz Kameruna(Yaunde, Afrika). Tako lahko pride papiga v Slovenijo le z letalom. Vse kar moram plačat je 100eur, kar je polovica leta. Čudno mi je to da ta oseba plača polovico leta jaz pa polovico, glede na to da se cene papig pri njih giblje tam od 300eur naprej, on pa mi jo ponuja zastonj skupaj z kletko in z vsemi papirji(pregled papige, lastništvo...) poleg tega pa še plača polovico leta da papiga pride do mene. Ker ta oseba želi da plačam naravnost agenciji preko WESTERN UNIONA sem takoj posumila za nateg. Saj je western union samo za plačilo znancu. Probala sem se z osebo dogovoriti o kakršnem koli drugačnem plačilu(po prevzemu...) vendar ostraja pri plačilu preko western uniona. Prav tako sem dobila pošto od agencije da je papiga na tej agenciji in da čaka na moje plačilo. Posumila sem celo da agencija in ta oseba sodelujeta oz. da se ta oseba izdaja za delavca iz agencije . V google sem vtipkala ime te agencije(global pet travel), vendar ni našlo nič kaj pametnega kar bi me lahko prepričalo da ta agencija res obstaja. Tako sem prosila osebo če mi pošlje kakšen link od te agencije in tako sem dobila ta link: http://globalpettravel.page.tl/

Klicala sem v Afriko na njihovo agencijo, sprva niso udzignili in so me nato poklicali nazaj. Javila sem se, vendar se tista oseba ni javila niti predstavila..nič! Tako so me že 3 krat klicali nazaj in se še nikoli niso javili.
hmmm mislim da če bi bila to res agencija bi se že nekako predstavili in povedali da je na drugi strani letalska agencija za živali.

Sedaj pa me zanima če ta agencija res obstaja in če ima kdo kakršne koli izkušnje s to agencijo oz. pošiljanje živali in plačevanje na tak način, oz. kaj si mislite o tem??? :? Sicer je 100eur malo za tako papigo, a vendar je veliko če te nekdo "nategne" za tako vsoto...upam da me razumete.

Hvala za odgovore! :)
lp

P.S: Sicer to ne spada ravno na ta forum, a vendar mislim da ni nič narobe če je pod temo prosti pogovor, če se kdo ne strinja, pa seveda lahko tudi zbriše oz. prestavi.

janip
Prispevkov: 2112
Pridružen: 21 Feb 2006, 09:13
Kraj: Žiri

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a janip » 10 Jan 2010, 15:00

Kot si že sama ugotovila je to en velik NAAATTEEEEEGGGG!!!!!. Zapomni si to. Tako so že afričani kupovali Rogova kolesa. In zeloooo veeliko je teh oglasov iz afriških držav. Si se vprašala, koliko so te stali ti tvoji klici do sedaj?
Drugo kar jaz mislim, ni smiselno kupovati živali od nevem kje. Vse te živali morajo imeti veterinarski pregled, če kupiš žival na tak način kot ti, je to nakup na črno. Če te dobijo plačaš kazen in mislim da niti ne malo.
Če si taka ljubiteljica ptic, kupuj živali, ki so zdravstveno pregledane in označene. Tudi zate je tako iz zdravstvenega vidika bolje tako ;)

Uporabniški avatar
Fevz
Prispevkov: 2823
Pridružen: 28 Nov 2008, 18:47
Kraj: Trzin
Kontakt:

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a Fevz » 10 Jan 2010, 15:01

Povprašaj jih za davčno številko. Potem pa preveri pri Slovenski embasadi v Afriki, kako je kaj z tem podjetjem. Pa tudi po zakonu ti je vsako podjetje dolžno dati davčno številko.

flikoriko
Prispevkov: 102
Pridružen: 13 Dec 2009, 11:11

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a flikoriko » 10 Jan 2010, 15:38

Mao za hec, ampak ce imas 100€ viska ti dam jaz racun, kam to nakazes. Papigo pa ti potem eno narisano recimo ali printano posljem? No jaz sem ti vsaj povedal kaj bi dobila :).

Uporabniški avatar
Borut-borči
Prispevkov: 149
Pridružen: 01 Apr 2009, 10:11
Kraj: CELJE

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a Borut-borči » 10 Jan 2010, 15:45

Pred kaksnim letom sem na bolhi zasledil varnostni oglas moskega ki je nasedel prav takemu oglasu samo da je kupoval on modro ARO,in se posteno ustel na koncu je poslal ogromno denarja a dobil ni nič,zato je dal potem oglas,da se nebi se kdo tako nasral kot se je sam,se pa spolnim da so v oglasu prodajali vec vrsti in med njimu je bil tudi Sivi Žako in se nekaj zelo redkih ptic.Tako ,da ti priporocam ,da nikar ne nasedaj taksnim oglasom,kot pa vem ,da je v Sloveniji kar nekaj dobrih lastnih vzrej Sivih Žakojev,pa ze navajenih ljudi,ker taksna papiga rabi kar nekaj casa da se navadi na cloveka,ker dokler se ne se prav glasno ;dere; :redangry:
Borut

gupijka
Prispevkov: 23
Pridružen: 29 Jul 2008, 12:24

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a gupijka » 10 Jan 2010, 15:55

Kot si že sama ugotovila je to en velik NAAATTEEEEEGGGG!!!!!. Zapomni si to. Tako so že afričani kupovali Rogova kolesa. In zeloooo veeliko je teh oglasov iz afriških držav. Si se vprašala, koliko so te stali ti tvoji klici do sedaj?
Drugo kar jaz mislim, ni smiselno kupovati živali od nevem kje. Vse te živali morajo imeti veterinarski pregled, če kupiš žival na tak način kot ti, je to nakup na črno. Če te dobijo plačaš kazen in mislim da niti ne malo.
Če si taka ljubiteljica ptic, kupuj živali, ki so zdravstveno pregledane in označene. Tudi zate je tako iz zdravstvenega vidika bolje tako


Aha, ja tudi jaz mislim tako. Papiga je že opravila veterinarski pregled(vsaj tako je napisal v e-mailu). Prav tako sem povprašala kako je to z karanteno in je rekel da ne rabi karantene ker je že pregledan in vse.
Drugače če je to res kakšna agencija potem nebi lih delala na črno ker bi jo takoj dubili...vsaj tako mislim...
Prav tako sem iz drugega e-maila poslala pošto neki drugi prodajalki iz bolhe ki je prav tako iz Kameruna, več pa si preberite v e-mailih.

(to je od osebe ki sem jo omenjala v prejšnem postu)
1)

zdravo
hvala za vaše zanimanje za moje afriške sive papiga.
papiga ni za prodajo, vendar je videti zakaj a dober dom da preživijo božič sezone v.
Pravzaprav, moram jaz, ki se nahajajo v Kamerunu in sedaj delam za agencijo, katere naloga je skrbeti za izgubljene in zapuščene živali.
ta tič je v tej kategoriji.
Torej, če hočeš to papiga, kaj boste morali storiti je, da nam vaš naslov dostave, tako da bomo lahko poskrbeli za papige za prevoz in dostavi do vas.
100 ? bo za hranjenje papige skozi to pot in bo služil tudi za pomoč v vzdrževanje drugih izgubljenih in zapuščenih živali.
hvala in čakajo, da se glasi od tebe.

2)

pošljete denar ime FRU Shilton nde. država je Kamerun in poštno številko je 237.send denarja prek Western UNION.
in ko to storite, vas prosimo, da tudi pošiljati mi test questioin in odgovori, kot tudi število MTCN.
hvala
To je od tiste osebe ki sem jo omenjala zgoraj)
3)
Pozdravljeni, Teja
je bilo lepo od vas obravnavi. kot sem ti rekel, jaz dajem iz papiga za 300 € za kos. vendar boste morali plačati 150 € za prvo transporttation in dostavo papiga, da vam na vaš dom. tako da samo da ti pokažem, da sem jaz ne zanimajo varanje vas, sem se odločila, da ne bo poslal denar, da me neposredno. namesto tega boste plačali letalske pristojbine neposredno hišne agenciji prevoza, ki bo zadolžen za prevoz in deliverying papiga, da vam na vaš dom. da je najboljši morem razmišljati o tem. več več kot jaz sem prestar, da bi sedel na svoj računalnik, da goljufija vas 150 €. Zato bi bilo kaj imam jaz res, da ko jaz vem so otroci, ki so še mlada in jaz ne bo všeč nam je, da tudi one so bile goljufajo približno eno. Poskušal sem biti iskren s tabo dovolj. tako da mislim o tem in upam, da se glasi od vas, če ste na vašo odločitev. če je v redu, ki ste jih nato pošlje mi obrnete in naslov dostave, tako da morem biti omogočeno, da rezervacije na letališču. hvala in čaka. Sabrina.
vašega polnega imena ....?

država / mesto .........?

poštna številka ........?

streetand house naslov .....?

telefonsko številko .........?

najbližjega letališča v bližini vaše hiše .......?4)

Pozdravljeni, hvala za interes ste v moji papige in željo, da bi to priložnost, da želijo vam in vaši družini srečno novo leto 2010. tudi jaz sem žlahtnitelj nahaja v Kamerunu in jaz specializirani za vzrejo Kongo afirican sive papagaji in druge vrste, kot so Amazon papige, kakadu, in Ara papagaji. vse moje papige so zdravi, so pa hranijo doma še posebej usposobljeni za domačo spremljevalca. so ptičje gripe zdravi, njihovi rosa kremplji so bili odstranjeni, so večinoma cepljeni dvakrat na mesec.Povprašaj jih za davčno številko. Potem pa preveri pri Slovenski embasadi v Afriki, kako je kaj z tem podjetjem. Pa tudi po zakonu ti je vsako podjetje dolžno dati davčno številko.

Davčne št. mi noče dat in pravi da agencija zahteva plačilo SAMO preko western uniona.


Pred kaksnim letom sem na bolhi zasledil varnostni oglas moskega ki je nasedel prav takemu oglasu samo da je kupoval on modro ARO,in se posteno ustel na koncu je poslal ogromno denarja a dobil ni nič,zato je dal potem oglas,da se nebi se kdo tako nasral kot se je sam,se pa spolnim da so v oglasu prodajali vec vrsti in med njimu je bil tudi Sivi Žako in se nekaj zelo redkih ptic.Tako ,da ti priporocam ,da nikar ne nasedaj taksnim oglasom,kot pa vem ,da je v Sloveniji kar nekaj dobrih lastnih vzrej Sivih Žakojev,pa ze navajenih ljudi,ker taksna papiga rabi kar nekaj casa da se navadi na cloveka,ker dokler se ne se prav glasno ;dere;

hmm...to mi je pa nekam znano(glej zgoraj četrto e-sporočilo)...Drugače pa ta oseba pravi da je papiga ročno hranjena, stara 18 mesecov...in pravi da ne bo nobenih problemov saj je zelo udomačena.

Ja sedaj pa vidim da je vse to samo nateg... :-\ >:( Hvala vam za vse komentarje in da ste si vzeli čas in napisali kaj se vam zdi in sedaj vidim da so imeli moji domači prav ko so rekli da me bojo "nategnili".

Uporabniški avatar
dule
Prispevkov: 2427
Pridružen: 19 Dec 2006, 16:21
Kraj: Hoče ( okolica MB )
Kontakt:

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a dule » 10 Jan 2010, 16:07

Če prebereš pisma zgleda, da je nekdo uporabljal kak spletni prevajalnik :D

Jaz bi tudi mel 100€, če jih ima kdo odveč :lol:

lp Martin

janip
Prispevkov: 2112
Pridružen: 21 Feb 2006, 09:13
Kraj: Žiri

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a janip » 10 Jan 2010, 16:12

Kar poglej prevod mailov. To zna narediti google translator. Bodi pametna in poslušaj tudi starše, se ne splača. Ne verjemi vsemu kar ti napišejo. Nikar pa ne iz tujine. In ravno tako kot je nekdo rekel zaradi davčne št. Če bi imeli čiste namene, bi jo dobila takoj, kar je jasen znak, da te bi prinesli naokoli - draga šola pač ;)

Uporabniški avatar
Silver
Prispevkov: 3162
Pridružen: 15 Feb 2007, 10:51

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a Silver » 10 Jan 2010, 16:14

Google translate je po teji plati na široko odprl vrata vsem "nategovalcem" iz tujih držav.
Ljudje, položim vam samo nekaj na srce, kar vam za vaše dobro priporočam, da se tega držite do pikice točno:

ČE JE PRELEPO, DA BI BILO RES, SIGURNO NI!

Uporabniški avatar
Seb
Prispevkov: 46
Pridružen: 10 Dec 2009, 18:54
Kraj: Koper
Kontakt:

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a Seb » 16 Feb 2010, 00:35

To je standardni nigerjiski scam. Dol imajo cele stavbe, polne afričanov, zaposlenih za pošiljanje raznih scam mailov, dajanje oglasov, itd... Najraje pa imajo firme. Nekoč sem reskiral ostati brez 10.000.000 SIT zaradi njih, ker sem skoraj nasedel in bil tik pred tem da pošljem naročeno blago :)

Ne nasedajte takim, nikoli, v nobenem primeru! :)

LP,

S.

Uporabniški avatar
kluni
Prispevkov: 250
Pridružen: 23 Apr 2008, 20:56
Kraj: Maribor

Re: Pošiljanje živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a kluni » 16 Feb 2010, 10:14

Četudi bi šlo res za pošiljanje živali, z vsemi papirji itd...
Zanimiv članek na temo črnega trga z živalmi je v januarski številki National Geographica.

erika
Prispevkov: 1
Pridružen: 13 Avg 2014, 07:23

Re: Naročanje (Pošiljanje) živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a erika » 13 Avg 2014, 07:37

Tudi jaz sem enako nasedla kot gupijka...nekdo je podarjal opico..da plača letalsko karto in vse...js pa le 115 eu..global pet travel naj bi mi jo dostavil pa sem ugotovila da pošto dobivam od enake osebe...ne od kake agencije...ne nasedite nikomur...ni vredno.

Uporabniški avatar
BMW 540
Prispevkov: 448
Pridružen: 11 Jun 2012, 10:52
Kraj: Kabul, CRO

Re: Naročanje (Pošiljanje) živali (global pet travel)

OdgovorNapisal/-a BMW 540 » 28 Avg 2014, 13:06

To so "Nigerijska pisma"....oz. ena izmed mnogih različic. Vedno gre za prevaro...s tem se se službeno ukvarjal kar nekaj čas in ne moreš verjet kako dobro so organizirani. Delujejo na več različnih področjih, imajo izdelane zelo kvalitetne spletne strani, ponujajo razne certifikate verodostojnosti itd... Zapomnite si tole, če je nekaj "predobro da bi bilo res" je nateg....


Vrni se na “Prosti pogovor”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost