Katero gnojilo?

Informacije o akvarijskih rastlinah

Moderator: Ekipa Aquanubis

Kokos4
Prispevkov: 7
Pridružen: 07 Mar 2019, 18:28

Katero gnojilo?

OdgovorNapisal/-a Kokos4 » 18 Mar 2019, 17:14

Pozdravljeni zanima me katero gnojilo je najboljše, v akvariju imam valsinerijo, cryptocirine wendti, anubiasi ter javanski mah?

Uporabniški avatar
Kevin17
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1601
Pridružen: 17 Feb 2008, 19:59
Kraj: Štanjel

Re: Katero gnojilo?

OdgovorNapisal/-a Kevin17 » 22 Mar 2019, 18:02

Zdravo

Gnojila se delijo na gnojila z Makro elementi in mikro elementi, mešanica obojih zagotovi uspešno in zdravo rast rastlin.

Med Makro elemente spadajo, No3, Po4 , K, zagotavljamo jih s pomočjo doziranja preparatov spodaj je naštetih nekaj katere sem sam uporabljal.

Za Nitrat (NO3):

Easy life Nitro
Aquaforest Nitrogen Boost
Seachem Flourish Nitrogen

Za fosfat ( PO4):

Easy Life Fosfo
Aquaforest Phosphorus Boost
Seachem Flourish Phosphorus

Za Kalij (K) :

Easy Life Potassium
Aquaforest Kalium Boost
Seachem Flourish Potassium

Za mikro elemente pa sem uporabljal naslednje :

Easy Life ProFito
Aquaforest Micro Boost
Seachem Flourish

Govorim iz lastnih izkušenj ne pa zato ker bi želel katero znamko propagirati. V začetku svoje akvaristike sem se poslževal izdelkov Easy lifa kar je vidno na mojem prvem resnejšem akvariju ( 200l). Seachem sem prvič uporabljal na ( 160l ) in sem bil tam z njim delno zadovoljen. Po postavitvi svojega 360l Rastlinca sem ponovno uporabil seachem in je razvoj rastlin viden. Trenutno preiskušam izdelke Aquaforesta in sem z njimi pogojno zadovoljen. Je pa stvar sledeča , če gre za velik rastlinski akvarij je poraba ogromna, sam se poslužujem vsaj kar se tiče Makro elementov , mešanice gnojil v prahu : Kno3, KH2PO4 in CSM+B katere dodajam po urniku , kar pomeni da redno merim parametre NO3,PO4,K. Ob dodajanju Makro elementov v prahu dodajam še Železo (Iron) Seachem Flurish Iron in pa kot že rečeno Mikro elemente Aquaforest Micro boost.

Svetujem pa naslednje : Če ne gre za preveliko rastlinsko maso oz. za ne prevelik akvarij, po rastlinah sodeč niso preveč zahtevne da si izbereš izdelke od enega proizvajalca ter poiskusiš. Striktno pa svetujem: UPORABA TESTERJEV JE NUJNA


Vrni se na “Rastline”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost