Alge

Nevšečnosti in preglavice iz strani alg.

Moderator: Ekipa Aquanubis

Jana241404
Prispevkov: 1
Pridružen: 05 Jan 2019, 08:47

Alge

OdgovorNapisal/-a Jana241404 » 05 Jan 2019, 09:11

Pozdravljeni, akvarij (54l) smo kupili pred stirimi meseci. Ciklal se je 3 tedne(verjetno se premalo) :? Naselili smo 10 neonk in 6 platijev. Notri imamo okoli 5 razlicnih raslin, ki jih ob skoraj vsaki menjavi moramo porezati, ker zelo hitro rastejo in plastičen grad. Dvakrat smo imeli mladice, ostale so po 3 mladice platijev. Voda nikoli ni bila cist cista, vedno je imela malo rjave barve in malenkost kalna. Ko sem vidla, da filter ne deluje tako kot bi moral sem ga scistila z akvarijsko vodo, zaradi bakterij, ki se naredijo in zaradi oglja, ki ga ima filter. Ker smo se selili, smo akvarij spraznili do polovice in ga preselili v nov dom, takrat pa so se zacele nabirati zelene alge, voda je postala smrdeca in se bol rjava, neonke so zacele poginjati. Zato smo hitro reagirali in naredili generalko. Zdaj so ribice super, veselo plavajo, se lovijo, niso vec pocasne in se ne skrivajo za rastlinami. Vendar sem spet zacela opazati obarvanost vode in alge. Ni mi vec jasno, kaj delamo narobe. Skrbi me za ribice in vedno bolj sem zaskrbljena, ker smo se v to spustili z vec kot ocitno premalo znanja. Prosim ce mi lahko s cim pomagate.

Najlepsa hvala in lep dan vsem.

general74
Član društva
Član društva
Prispevkov: 356
Pridružen: 07 Avg 2017, 09:05
Kraj: lendava

Re: Alge

OdgovorNapisal/-a general74 » 05 Jan 2019, 09:50

Ne vem kaj ste mislili, "voda nikoli ni bila cista", verjetno niste nikoli menjavali vode, tudi najb. filtri niso v stanju drzati vode nonstop ciste, zato je potrebna menjava vode, kar je tudi odvisno od obrem. akvarija, manjsi akvariji so vedno slabse stabilni od vecjih, kar priporomore k nihanjem parametrov, tudi luc ce predolgo sveti, aktivno oglje odstranite, ker je zazeljeno le pri uporabi zdravil v akvarijih, slaba lastnost je, da je aktivno le kratek cas in kar je se huje, po tem casu zacne vracati nazaj v vodo vse snovi, ki jih je absorbiralo, aktivno je oglje, mislim da samo 2 tedna, ste kdaj merili nitrate, se bolj fosfate, prevec hranite? Hrano naj bi ribe pojdle v najvec dveh minutah, pa se to se mi zdi dosti, skratka, domnevam, da imate kup dejavnikov, ki povzrocajo problem, imenovan ALGE, oz. dovoljujete jim, da jih imate vidne, drugace so v vsakem akvariju, od posamez. je odvisno ali bo dovolil izbruh alg ali ne, so pa lahko kot pojav v novem akvariju, kar vas zagotovo ni. Sicer mi ni jasno kaj ste s tem mislili, "hitro ukrepanje in generalka"..........se opravicujem, ker ni stresic, pisem preko igralne konzole.

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1896
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: Alge

OdgovorNapisal/-a ICs » 05 Jan 2019, 13:42

Pozdravljena na forumu. Na kratko je odgovore podal že general74, pa gre za več vprašanj in ne samo za alge, predlagam, da svoj akvarij predstaviš v temi "Akvariji naših članov" in s pomočjo predloge podaš vse podatke o njem, saj bomo tako lažje svetovali in določili vzroke za posamezen problem.


Vrni se na “Alge”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost