postavil sem akvarij 60literski.

Pogovori o striktno biotop akvarijih

Moderator: Ekipa Aquanubis

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 14 Jun 2013, 20:32

V akvariju imam trenutnno samo vodo in pesek in bi rabil pomoc katere rastline in ribe da dam not

Uporabniški avatar
pari903
Prispevkov: 177
Pridružen: 16 Nov 2012, 23:02
Kraj: Koper

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a pari903 » 14 Jun 2013, 21:42

Opiši akvarij (je komplet, kakšne sijalke ima - t5 ali t8, kakšen filter imaš, kakšni so parametri vode).
Svetujem ti, da prebereš uvod v akvaristiko in na uvodni strani aquanubisa najdeš tudi bazo organizmov v kateri boš našel veliko uporabnih podatkov.

Lp, Tadej
Life is but a dream for the dead.

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 14 Jun 2013, 22:11

od juwela imam lučke 15W T8 gor piše

Uporabniški avatar
Kevin17
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1601
Pridružen: 17 Feb 2008, 19:59
Kraj: Štanjel

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a Kevin17 » 14 Jun 2013, 22:16

Se pravi gre za juwelov akvarij, kateri pa serija ??

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 14 Jun 2013, 22:45

to pa nevem...ma akvarij je star cca 3-4 leta...sem ga kupil iz druge roke

Uporabniški avatar
Kevin17
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1601
Pridružen: 17 Feb 2008, 19:59
Kraj: Štanjel

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a Kevin17 » 14 Jun 2013, 23:16

a lahko daš kako slikco, sam sem tudi pred kratkim kupil akvarij druge roke od juwela, pravtako 60 literskega,
če imaš samo eno žarnico ti priporočam če si kaj od sam svoj mojster da dokupiš vodotesno okovje in še eno dušilko, da boš imel dve žarnici, saj boš tako zagotovil dovolj svetlobe za povprečne rastline (cca 0,50 w/l)

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 14 Jun 2013, 23:38

https://www.google.si/search?q=juwel+po ... B600%3B450
tako mi izgleda pokrov...samo da je bolj očiščen sem raje poiskau sliko na netu ker se mi ni dalo it slikat...

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1896
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a ICs » 14 Jun 2013, 23:49

Preden naseliš kakršnekoli organizme (ribe) v akvarij, se mora le ta nekaj časa utekati (sciklati). To traja vsaj mesec dni. Potem je dobro vedeti tudi parametre vode, da se lahko odločiš, katere ribe lahko sploh imaš v akvariju. Kar se rastlin tiče, bi bilo dobro, če bi najprej posadil hitrorastoče, glede na to, da pa imaš šibkejšo osvetlitev, pa bi bilo mogoče bolje nasaditi tiste, ki ne potrebujejo veliko svetlobe.
Priporočam branje te teme.
Podatke o organizmih in rastlinah pa najdeš tukaj.

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 14 Jun 2013, 23:52

kar se tiče rib sem imel v mislih da bi dal navadne neonke in zelene neonke in čokoladne nitkarje cca da bi blo vseh enih 20-25....tko te ribe so mi pač najbolj padle v oko kar sem tko gledal po zooshopih in internetu

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1896
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a ICs » 14 Jun 2013, 23:55

danijeeeel napisal/-a:.....cca da bi blo vseh enih 20-25....


20 do 25 rib bo kar malo preveč za ta akvarij. Ko ugotoviš, kakšni so parametri vode, se boš lahko odločil za prave ribe. Za majhne ribe velja pravilo, da mora biti za vsak cm odrasle ribe vsaj 1l vode, seveda tukaj več, pomeni boljše.
Kakšna je fitracija v tvojem akvariju?

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 14 Jun 2013, 23:57

aquaclear 30

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1896
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a ICs » 15 Jun 2013, 00:02

Mi ni poznan, ampak kolikor sem uspel preleteti podatke na hitro, bi utegnil biti ustrezen za 60l akvarij. Seveda če le ta ne bo prenaseljen. Koliko časa je tvoj akvarij (s filtrom vred mislim) že v "pogonu"?

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 15 Jun 2013, 00:03

slaba 2 tedna

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1896
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a ICs » 15 Jun 2013, 00:07

No, potem imaš še vsaj dva do tri časa, da v miru prebereš zadeve na tistih dveh linkih, ki sem ti ju napisal prej. Zaenkrat pa lahko zasadiš rastline, ki ne rabijo preveč svetlobe in da po možnosti dokaj hitro rastejo. Preglej bazo organizmov, tam boš ziher našel kaj pravega. Vodo pa lahko neseš v katero od ZOO trgovin, kjer ti lahko izmerijo parametre.

danijeeeel
Prispevkov: 9
Pridružen: 14 Jun 2013, 19:47

Re: postavil sem akvarij 60literski.

OdgovorNapisal/-a danijeeeel » 15 Jun 2013, 00:09

ma kolko prebližno rastlin se mi splača dat zdej not na 1x? bom rabil tudi CO2 ?


Vrni se na “Ureditev akvarija”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost