Akvaristične trgovine Gradec

Moderator: Ekipa Aquanubis

Uporabniški avatar
bojkoker
Prispevkov: 214
Pridružen: 29 Jan 2012, 10:32
Kraj: Sevnica
Kontakt:

Akvaristične trgovine Gradec

OdgovorNapisal/-a bojkoker » 25 Nov 2012, 12:22

Včeraj sva se odpeljala do Gradca, da malo pogledava po akvarističnih trgovinah. Ker verjetno vsi ne vedo, kod natančneje vse te trgovine so, bom nekaj malega prispeval. Kdor pa ima še kakšno dodatno informacijo pa tudi ne bi bila odveč.
Našel sem jih 5.

Še najbolj se mi je zdelo, da je založena kar prva, ki jo večina že pozna Vogelfarm, v Tobelbadu, ki je praktično predmestje Gradca. Tukaj sem celo našel Daphnie, vodne bolhe. In to žive. Prodajajo jih v malih vrečkicah, ki jih imajo v hladilniku z drugo živo hrano, tik pred blagajno. Zase sem jih kupil kar dovolj in ko se mi malo namnožijo, jih lahko komot komu kaj odstopim.

Druga trgovina Tomy's Zoo je že v samem Gradcu Tole je naslov za tiste z Garmini: Weblinger Gürtel 20, Gradec, Avstrija. V bistvu je to prvo krožišče, ko pridete v Gradec. Ko se po cesti iz krožišča rahlo spustite navzdol, se ob veliki dolgi stavbi peljete do konca in zavijete desno in za njo parkirate. Je pa dovoz tudi, če pred stavbo zavijete desno. Pa še internetna stran
Zelo prijazni so bili tukaj (saj so bili povsod) in dobil sem še dva naslova, se je prodajalec potrudil in na svojem mobiju poiskal naslove in imena trgovin.

Najprej sva zašibala proti trgovini, ki je odprta samo do 12 ob sobotah: AUTOBAHN ZOO - Autobahn-Zoo Inh Gerhard Reichardt
Liebenauer Hauptstraße 211, 8041 Graz, Avstrija. Mala trgovinica je to bolj a so kar lepo založeni. Morda še odpiralni časi:
Pon - Pet 9-12 in 14-18
Sob - 8-12

Naslednja trgovina je bila AQUARIUM GRAZ na Strauchergasse 16 8020 Graz Avstrija‎. V ozki ulici izza glavne ceste je to, privat lastništvo. Lastnik je bil izredno prijazen, podaril nama je celo eno školjko. Zapisal sem si odpiralni čas:
Pon - Pet 8:30-12-30 in 14:30-18
Sob - 8:30 - 12:30
Tudi tukaj nisem dobil, kar sem iskal - Črnega črva.

Peta trgovina, v kateri sva bila je ZOO MUSER
Naslov: Wiener Straße 186a, 8051 Graz, Avstrija
Telefon: 0316 671141
Tudi tukaj so, kot v dveh predhodnih trgovinah imeli samo Blood worm-a. Žive črve, seveda. Mogoče uporaben podatek za tiste, ki bodo šli naslednji četrtek (danes smo 25.11) tja: prodajalka mi je zagotovila, da dobijo novo pošiljko rdečih in črnih črvov. Bil bi zelo vesel, če jih bo kdo nabavil, da jih vzame še za mene in mi jih z odkupnino pošlje (prej kontakt). Ampak informacija je neuradna, malo dvomim, da je prodajalka res točno vedela, kaj iščem.

Še informacija za vse, ki se odpravljate tja nabavljat. Komunikacija bo za tiste, ki ne znate Nemško. kriminalno slaba. Kot Italijani, tudi večina Avstrijcev ne odvblada angleščine. Priporočam, d a si na mobi naložite slike pa jim pokažete poleg imena še fotografijo tistega, kar iščete.
Sem bil pa prijetno presenečen v Vogelfarm. Tam je ena (mlajša) prodajalka z očali, ki obvlada srbohrvaščino.

Na internetu sem pa danes našel še naslednje trgovine z živalmi v Gradcu:

Auf der Tändelwiese 20a 8020 Graz Avstrija‎

Burggasse 17 8010 Graz Avstrija‎

Strauchergasse 16 8020 Graz Avstrija‎

Pa verjetno da to še ni vse
Bojko

Uporabniški avatar
bojkoker
Prispevkov: 214
Pridružen: 29 Jan 2012, 10:32
Kraj: Sevnica
Kontakt:

Re: Akvaristične trgovine Gradec

OdgovorNapisal/-a bojkoker » 25 Nov 2012, 12:25

Mogoče še hitra info za tiste, ki boste iskali naslednji dve živalci po teh trgovinah. Jaz ju v vseh petih trgovinah nisem našel:
Fire eel
Jaguar cichlide

Bo treba najti kakšno, še bolje založeno trgovino
Bojko

Uporabniški avatar
BojanD
Prispevkov: 2031
Pridružen: 21 Dec 2005, 21:39
Kontakt:

Re: Akvaristične trgovine Gradec

OdgovorNapisal/-a BojanD » 25 Nov 2012, 13:24

bojkoker napisal/-a:...Fire eel
Jaguar cichlide...

Ojej, tole so pa zelo specialne vrste, ta druga je bolj za javne akvarije primerna, tako da boš to težko našel, take specialne zadeve se pač predhodno naroči, da jih trgovec naroči od grosista - samo za to ti ni treba hodit v lokalne trgovinice v Gradcu :P

Pozabil si na trgovine med Ptičjo farmo in Gradcem, vasici se reče Seiersberg, tam je tudi IKEA in tisti grocenter *(se ta hip ne spomnim imena), v katerm štajerci in zagrebčani masovno kupujejo, ena od njih se imenuje Hornbach, ki jo omenja nekdo v sosednji temi. Je pa v tej vasici tudi nekaj privat akvaristov, ki prodajajo ribe v vrtnih utah, samo jih moraš poznati - so pa vsi škrti k žid in ne spustijo cene niti za šiling (oz. cent po novem), tako das ni posebne škode, če jih zgrešiš in se pelješ mimo. Razen še iščeš kaj res posebnega ali kvalitetnega, hec je, da so ti akvaristi vsi v nekem društvu in so nekako povezani med seboj, a to so že višje sfere, ki jih naši akvaristi ne obvladajo na žalost, od nas se pač valijo individualni potrošniki bolj v smeri Ikea in Vogelfarm ipd...

* = http://www.shoppingcityseiersberg.at
Hrvati slabo obracaju paznju na Parndorf ali zato imaju svakodnevno polazak kod dvorane Lisinski direktnje linije za Seiersberg u 5:30. Ne samo iz Zagreba, nego iz bar 15 gradova u ranim jutarnjim satima krece na desetine buseva ka predgradju Graza. U Seiersbergu se ne govori Nemacki, Hrvati su tu ogromna vecina i vuku sve sto moze da se nadje, jer oni kao i mi imaju najskuplje proizvode u svojim radnjama u Evropi.

Uporabniški avatar
bojkoker
Prispevkov: 214
Pridružen: 29 Jan 2012, 10:32
Kraj: Sevnica
Kontakt:

Re: Akvaristične trgovine Gradec

OdgovorNapisal/-a bojkoker » 26 Nov 2012, 08:09

BojanD napisal/-a:Ojej, tole so pa zelo specialne vrste, ta druga je bolj za javne akvarije primerna.......


Hvala za informacijo, Bojan. No, saj zadeve nisem iskal zase ampak za kolegico s tega foruma, če bi slučajno kod dobil. Se mi je pa tudi meni zdelo, da bom spraševal zaman. Ampak vseeno - usluge mi ni težko narediti, če sem že tam. Pa si vedno predstavljam v takšnih primerih, kako bi bil pa jaz vesel, če bi mi takole lahko kdo kaj prinesel. Bom pa vedel za drugič, da se zmenim, recimo v Vogelfarm, koder se mi je še nekako najbolj dopadlo, kar po telefonu pa zadevo naročim.
V bistvu sem bolj šel v Gradec zaradi tistega nesrečnega črva a zaman. Imam pa vsaj bolhe :happycry:

Drugače sem si fire eel jegulje želel že nekaj časa tudi sam ampak vem, da škoda da mislim na njo, dokler nimam vsaj 400 litrskega akvarija

Ostalih trgovin, za katere pišeš, ne poznam. Bom raziskal prihodnjič. Izgleda pa, da je tale Seiersberg resnično zanimiv
Bojko

Uporabniški avatar
JernejK
Prispevkov: 1276
Pridružen: 29 Dec 2010, 16:12
Kraj: Maribor

Re: Akvaristične trgovine Gradec

OdgovorNapisal/-a JernejK » 04 Mar 2016, 09:23

Iščem Tropheus Duboisi Maswa, zanima me če je bil kdo v zoo trgovinah v okolici Gradca in je opazil omenjene ribe. Vsak namig bi mi prišel prav, da se nebom za brezveze vozil, sicer sem iz Maribora, tako, da ni daleč Gradec, ampak vseeno.

Andrej
Prispevkov: 616
Pridružen: 02 Okt 2014, 21:41
Kraj: Obala

Re: Akvaristične trgovine Gradec

OdgovorNapisal/-a Andrej » 04 Mar 2016, 11:13

Fishbox jih ima na listi.


Vrni se na “Vprašanja, katera ne vem kam sodijo”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost