Kitajska vodna želva

Moderator: Ekipa Aquanubis

Niansa
Prispevkov: 1
Pridružen: 29 Jun 2015, 19:12

Kitajska vodna želva

OdgovorNapisal/-a Niansa » 29 Jun 2015, 19:44

Pozdravljeni,
za rojstni dan sem dobila mlado želvico. V trgovini so namignili,da gre za fantka. O želvah ne vem ničesar, želim pa mu dati primerne in ustrezne pogoje, saj želim pravilno in odgovorno skrbet zanj. Obračam se na vas. V trgovini ZooTic so rekli, da gre za kitajsko vodno želvo, a na internetu nisem našla nič na to temo. Uspelo mi jo je identificirati in sicer mislim, da gre za CHINEMYS REVESII- REEVE'S TURTLE. Spodaj bom priložila sliko želvice, da mi lahko pomagate potrditi vrsto.
IMAG0796.jpg

IMAG0760.jpg

IMAG0758.jpg

IMAG0761.jpg

Zanima me predvsem glede hranjenja, v trgovini so mi dali briketke- hrano za želve in mi naročili, da jo moram hraniti s 4-5 briketkami na dan. Na sami škatli od hrane pa piše, da se želvo pravilno hrani dvakrat na dan in sicer ji damo toliko briketkov kolikor jih lahko poje v roku 5 min. Nekdo mi je rekel, da jo lahko hranim tudi s solato, potem drug, da to ni dobro, saj ni vajena take hrane. Malo me je zmedlo, saj sem dobila veliko različnih odgovorov na to kako jo pravilno prehranjevati, rada pa bi vedela kaj je najboljše zanj.
Zahvaljujem se vam za odgovore, hvaležna pa bom tudi kakšnih drugih nasvetov in podatkov.

Tay
Prispevkov: 5
Pridružen: 17 Maj 2016, 17:38

Re: Kitajska vodna želva

OdgovorNapisal/-a Tay » 09 Jun 2016, 15:21

Pozdravljena,
Želvo hrani koliko so ti rekli v trgovini (poleg briketov, lahko tudi z prehranskimi dodatki), saj če bo pojedla kolikor bo lahko boš imela čez nekaj let "pošast" in enkrat na teden naj ne dobi nič. Vrsta je pravilna. Živijo zeloooooooooo dolgo, kakšne so prilezle tudi do 50 let. Rabi akvaterarij z močnim filtrom, kakšnim skrivališčem, grelno lučko in navadno luč. Notri pa ne sme biti živali druge vrste, saj poje vse kar leze in gre (in kar spravi v usta).
Upam da sem pomagala (drugače preberi splošno o negi želvic)


Vrni se na “Vprašanja, katera ne vem kam sodijo”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost