Moj akvarij - 240l (ICs)

Tu so predstavljeni akvariji naših članov. Vljudno vabljeni, da predstavite tudi svojega.

Moderator: Ekipa Aquanubis

Štrk
Prispevkov: 10
Pridružen: 09 Feb 2018, 17:58

Re: Moj akvarij - 240l (ICs)

OdgovorNapisal/-a Štrk » 02 Jul 2018, 22:14

Super izgleda :)
A boš razen para Julidochromisov še kako mladico obdržal ali ne boš tvegal pretepov ...
Kot vem imaš pri Calvusih 1M in 3F. Kaj pa oni kaj? Kažejo kake interese drstenja?

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1887
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: Moj akvarij - 240l (ICs)

OdgovorNapisal/-a ICs » 03 Jul 2018, 11:40

Hvala. :)
Pri Julidochromisih sem mislil obdržati par mladic, bom videl kako bo šlo. Za zdaj bolj razmišljam, kako jih bom čez čas dobil ven iz akvarija, saj je mest kamor se lahko skrijejo in jih ne morem doseči, kar nekaj. Čeprav se že smukajo po večjem delu, jih samica še vedno zagreto brani, ko sem zadnjič dodajal nekaj peska v en kot pod modulom, me je mimogrede in brez oklevanja šavsnila. :)
Pri calvusih ni opaziti nekih paritvenih nagnjenj, več ali manj se občasno bockajo med sabo, eno samico so za nekaj časa tudi izločili iz svoje sredine. Ironično je bila ta samica poprej najbolj agresivna do ostalih. Zdaj so spet skupaj, je pa še vedno pod budnim nadzorom. Nekaj časa nazaj sem že imel občutek, da se pripravljajo na drst, saj sta dve samici občasno izkopali kakšno jamico pod kamenjem, ampak ni bilo nadaljevanja, po tem ko sta dobila mlade julija, pa se je tudi to nehalo. Je pa tudi res, da so calvusi komaj dobro dosegli spolno starost.
Je bilo pa pri Ectodusih že par legel, vendar ni nobeno obstalo več kot en dan. Nazadnje je bilo kar nekaj mladic, ko sta tudi Julidochromisa ravno dobila svoje, pa je samica v zelo kratkem času potolkla vse mladice Ectodusov. Očitno ni prenesla še kakega drugega zaroda. Calvusi se za njune mladice in niti za tiste od Ectodusov niso kaj dosti zmenili, pri julijih si niti niso upali zraven, saj je samica hito vzpostavila red in varovano območje. :) Trenutno nosi mlade še ena samica Ectodusov, bom videl kaj bo tokrat. Nekih upov, da obstanejo v matičnem akvariju niti nimam, če bom želel obdržati zarod, bom verjetno moral poseči po še enem akvariju posebej zanje. Se pa poraja vprašanje, kako potem mladice oddati, občutek mam, da za tanganjikaše ni ravno velikega povpraševanja. Bom videl čez kak mesec, ko bom moral počasi oddati julije.

Štrk
Prispevkov: 10
Pridružen: 09 Feb 2018, 17:58

Re: Moj akvarij - 240l (ICs)

OdgovorNapisal/-a Štrk » 03 Jul 2018, 22:08

Zelo zanimivo je dejstvo, da so juliji, ki so prišli zadnji takoj šli v razplod :) očitno so se dobro počutili in absolutno pokazali kdo je glavni.
Kaj pa naj bi Calvusi ali pa Altosi dosegli spolno zrelost? Oziroma koliko so tvoji veliki in stari?
Ja tudi sam sem razmišljam kaj storiti, če se kateri od Altosov ali Caudosov zdrstijo ... verjetno bom pustil usodi 180l akvarija.
Mene ste sicer iz želje po Malawiju hitro prepričali z Tanganjiko verjetno pa nas res ni veliko. Prav tako tisti, ki smo, že imamo izdelane habitate.
Z veseljem bom spremljal razvoj tvojega akvarija :)

Uporabniški avatar
ICs
Ekipa Aquanubis
Ekipa Aquanubis
Prispevkov: 1887
Pridružen: 31 Jul 2012, 14:39
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: Moj akvarij - 240l (ICs)

OdgovorNapisal/-a ICs » 04 Jul 2018, 14:01

Ja, očitno jima je okolje res pasalo. :) Trenutno sta nekje na 2/3 odrasle velikosti, točnega podatka o njuni starosti sicer nimam, tudi nisem nikjer zasledil tega, kdaj spolno dozorijo.
Samec in ena samica calvusov sta stara blizu treh let, kar je tudi nekje meja, ko postanejo spolno zreli, dve samici pa sta stari približno pol leta več.


Vrni se na “Akvariji naših članov”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov