Fishbox
Združenje Gojiteljev Diskusov
MrPet
Aquashop

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Proti mučenju živali

V Španiji se Zeleni in drugi politiki zavzemajo za ukinitev bikoborb in vaških tradicij, kot je metanje koz s cerkvenih zvonikov.

2032454.jpg
Ljudje in politiki so proti bikoborbam (Foto: Reuters)

Skupina španskih politikov, intelektualcev, umetnikov in zagovornikov pravic živali je pozvala k ukinitvi bikoborb, ki po njihovem mnenju predstavljajo oviro pri zaščiti pravic živali. Skupina je tudi zahtevala nacionalni zakon za zaščito pravic živali, ki je sedaj urejen le na ravni pokrajin.

Ob dogodku, ki ga je organizirala stranka Zelenih, da bi pospešila uzakonjenje zaščite pravic živali, so v španskem parlamentu podpisali tudi dokument. Skupina osebnosti je v n16091143.jpgjem opozorila, da v Španiji vlada zakonska praznina glede zaščite pravic živali, kljub slabemu ravnanju z živalmi na bikoborbah, obešanju lovskih psov, ki jih ne uporabljajo več za lov, in vaških tradicij, kot je metanje koz s cerkvenih zvonikov.Bikoborbe v Španiji ne uživajo množične podpore, čeprav jih mnogi dojemajo kot simbol španske kulture in identitete, je povedal poslanec Zelenih Francisco Garrido.

Za pravice živali se ljudje borijo na
različne načine (Foto: Reuters)

VIR: www.24ur.com

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER