Združenje Gojiteljev Diskusov
Aquashop
Fishbox
MrPet

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Našli jetijeve stopinje?

Televizijci so v Nepalu odkrili ogromne stopinje. Trdijo, da gre za odtise skrivnostnega snežnega moža.

 

Ameriški televizijci so se odpravili na lov za himalajskim snežnim bitjem, jetijem. Odpravili so se v Nepal in našli, kar so iskali.

Skupina devetih producentov Destination Trutha, oborožena z infrardečimi kamerami, je teden dni preživela v ledeni regiji Kumbu ob vznožju Mount Everesta. Nenavadne odtise so odkrili na bregu reke Manju na nadmorski višini 2.850 metrov.

Eden izmed treh odtisov, ki so jih našli v sredo, je dolg okoli 35 centimetrov, in bi lahko pripadal opici podobnemu bitju, ki naj bi živelo v ledenih jamah, trdijo televizijci. ''Ne verjamem, da gre za medveda. Odtis je tudi za nas skrivnost,'' je povedal 30-letni arheolog Josh Gates, voditelj oddaje Destination Truth, ki je namenjena potovalnim dogodivščinam.

Josh Gates z nenavadnim odtisom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stopinje so odkrili na gmotah peščene zemlje, odtise pa bodo poslali strokovnjakom v ZDA. ''Stopinje so bile relativno sveže, predvidevam, da je jeti pred našim odkritjem tam hodil pred 24 urami. Sled je zelo primitivna,'' je povedal Gates.

Himalaja – zatočišče nenavadnih bitij?

Pripovedi nosačev in vodičev o kosmatih bitjih, ki prežijo na Himalaji, že od leta 1920 razburjajo domišljijo alpinistov na Mount Everestu. Nekateri domačini verjamejo, da Himalaja gosti številna nenavadna bitja, Jeti pa naj bi bil po mnenju enih zaščitnik, po mnenju drugih pa uničevalec narave.

Jetija so že pred najnovejšim odkritjem iskali številni radovedneži, ki so prav trdili, da so odkrili stopinje. Nihče pa nikoli ni videl snežne pošasti, prav tako ni znanstveno dokazan njen obstoj.

Jeti v očeh umetnika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir: 24ur.com

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER