Fishbox
Aquashop
Združenje Gojiteljev Diskusov
MrPet

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Delfini dvorijo z darilci

Britanski in brazilski raziskovalci so ugotovili, da amazonski delfini za osvojitev nasprotnega spola uporabljajo alge.

Odkritje temelji na triletni študiji delfinov v rezervatu Mamiraui v amazonskem deževnem gozdu, ki bo objavljena v prihodnji številki britanske revije New Scientist. V 221 od skupno 6.000 skupin delfinov, kolikor so jih preučevali, so raziskovalci odkrili vsaj po enega delfina, navadno samca, ki je nosil določen predmet, na primer algo, paličico ali košček gline. V taki skupini je bila navadno tudi odrasla samica.

  

Ugotovili so, da je agresivnost med odraslimi samci, ki so nosili predmete, višja kot pri tistih brez njih, kar naj bi dokazovalo, da je nošenje predmetov prej spolno razkazovanje kot pa način igre. Domnevo, da ne gre za igro, naj bi ovrglo tudi dejstvo, da pri mladičih in samicah takšnega obnašanja raziskovalci niso zasledili. Razlago so podprli še z genetskimi analizami vzorcev tkiva samcev in njihovih mladičev, ki nakazujejo, da imajo 'nosilci predmetov' največ mladičev.

Kot opozarjajo raziskovalci, je bil tak način pridobivanja naklonjenosti nasprotnega spola doslej poznan samo pri ljudeh in šimpanzih.

Vir: 24ur.com 

{mos_smf_discuss}

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER