Združenje Gojiteljev Diskusov
MrPet
Fishbox
Aquashop

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Knut dobil naslednika

V nemškem živalskem vrtu bodo po steklenički hranili mladiča severnega medveda, da bi mu tako rešili življenje.

 

 

Slab mesec dni star mladiček postaja ljubljenec javnosti, vprašanje pa je, ali se bo tako kot Knut pojavljal na naslovnicah revij kot je Vanity Fair.

 

  V živalskem vrtu v nemškem Nürnbergu so se odločili, da bodo mladička polarnega medveda, ki se je rodil pred slabim mesecem, hranili po steklenički. Bojijo se namreč, da bi ga njegova mati, medvedka Vera, lahko poškodovala. Ali še huje, da bi ga pojedla. To naj bi namreč s svojimi mladički storila druga samica v živalskem vrtu.

 

Tudi medvedka Vera se je začela obnašati nenavadno, zato so ji mladička odvzeli. Ob tem pa se lahko začne podobna polemika kot pred dobrim letom dni, ko so odločali o usodi Knuta, danes najpopularnejšega severnega medveda. Takrat so zavrženo živalco nameravali pustiti, da umre, saj ji tudi v naravi ne bi bilo več pomoči, pozneje pa so popustili pod pritiskom javnosti. "Zakaj bi se morali vmešati? Ne vem, kaj je prav in kaj ne, mislim pa, da so ravnali prav,“ je odločitev živalskega vrta v Nürnbergu komentiral nek obiskovalec.

 

Polarnega medvedka hranijo po steklenički

 

Bo Knut dobil bratce in sestrice? Slavni Knut, danes 120 kilogramov težak enoletni samec, bi lahko v kratkem dobil bratce in sestrice. Knutova mama, Tosca, in še dve samici naj bi bili breji s Knutovim očkom Larsom. Vendar pa tega veterinarji še ne vedo zagotovo. Brejost je namreč pri severnih medvedih zelo težko potrditi.

 

VIR: 24ur.com

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER