Združenje Gojiteljev Diskusov
Fishbox
Aquashop
MrPet

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Morski pes ukraden iz gojilnice ljubitelja rib

Avstralski marmorirani shark, Atelomycterus macleayi, je bil ukraden iz privatnega akvarija v Hampshiru v Angliji.

  marmorirani_morski_pes.jpg

 

Lastnik tega morskega psa, Peter Newman iz Farnborou-ga je povedal za Reuters da je bila to odrasla samica, ki je merila 60 cm v dolžino in je bila del edinega drstnega para v Angliji. Vrednost te ribe znaša £10,000 oz. celo £50,000 kot del drstnega para, ki je jasno vreden veliko več kot posamezna riba.

 

»Mislimo, da kdorkoli je ukradel samico naj se nujno vrne in vzame tudi samca ali pa bomo mi ponudili  odkupnino, ki jo bo zahteval za samico,« je Reutersu povedal Newman.  

 

Tat je obiskal Newmanowo gojilnico z akvarijem, kjer je bil nastanjen shark, nekje med peto popoldan v petek 25. julija in deseto dopoldan v soboto 26. julija 2008.


“Mislimo, da je bila to tarča vlomilca, ki je zavestno iskal izredno redko vrsto tega armoriranega morskega psa v Veliki Britaniji,« je dejal PC Stephen Court iz Farnborough-ške  policijske postaje.


“Žrtev vloma je obupana in si želi da bi ribo čimprej našli in vrnili k samcu, zato urgiramo na vse, ki bi karkoli vedeli o vlomu da nas kontaktirate.«

 
“Zaradi nevsakdanje vrste morskega psa bo vlomilec ali naročnik ribo, zelo težko prodal v Angliji.

 

Gospod Newman je pred štirimi leti uvozil iz Indonezije, marmorirane morske pse, ki so skotili šest mladičev v začetku tega leta.

 

Zainteresiran sem za znanstvene raziskave v zvezi s temi morskimi psi,« je povedal.

»Vključen sem bil v ohranitev vrste in odstranitev posledic nevestnega ravnanja na Filipinih in Indoneziji, kjer veliko ribičev za lov uporablja cianid, ki ubija šarke.

 

Uvoznik morskih rib Tropical Marin Centre je povedal za Practical Fishkeeping, http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/item.php?news=1757 

da je avstralska vrsta Atelomycterus macleayi zelo redka in dosega nekoliko višjo ceno kot večina vrst iz Indonezije, od koder jih uvažajo.


Hampshirska policija zato poziva vse, ki bi posedovali kakršne koli informacije, naj jih kontaktirajo na PC Court at Farnborough police station na telefon 0845 045 45 45, ali pokličejo anonimno na 0800 555 111.

Torej! Če vam bodo v kakšni trgovini z malimi živalmi ali ribarnici poskušali prodati marmoriranega morskega psa, dolžine 60 cm, vedite, da ste postali del zgodbe iz Anglije.

 

Roman Gril – DISKUS RoManijA (www.diskus.slohost.net)

 

 

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER