Aquashop
Združenje Gojiteljev Diskusov
MrPet
Fishbox

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Nova generacija akvarijskih grelcev

Poljsko akvaristično podjetje je na trg lansiralo  novo vrsto akvarijskih grelcev.

Tako imenovani "Neoheater"  je edinstven nezlomljiv akvarijski grelec z zelo natančno mikro procesorsko termostatsko kontrolo in vgrajenim elektronskim termometrom.

 

neoheater

 


Zanj je značilna preprosta nastavitev z one touch sistemom ter signalnim opozorilnim sistemom o preseženi  nastavljeni temperaturi z LED indikatorji. Vsi grelci različnih moči zajemajo temperaturno območje od 17C do 36C, kar je precej velik in uporaben razpon. 

Najbolj presenetljiv je njegov design z navedbo temperature na krogu z diodami. Glelec je debel samo 9 mm, kar omogoča da se namesti na steno akvarija, pri čemer nastavitveni gumb z diodami gleda iz akvarija, kar je precej priročno, saj lahko akvarist nastavi grelec ne da bi si pri tem zmočil roke.

Njegovo nastavljenje je izjemno preprosto in se lahko opravi samo z enim gumbom na vrhu grelca. Po povezavi z elektriko, je dovolj, da nastavite želeno temperaturo s pritiskom na gumb. Temperatura bo prikazana z LED osvetlitvijo na koleščku.

 

Če se temperatura spusti pod nastavljeno, bo LED osvetlitev utripala počasi, kar kaže, da grelec deluje in vodo dogreva. V primeru, da je temperatura v času vročinskih valov ipd. višja za eno stopinjo od nastavljene, led osvetlitev utripa zelo hitro, s čimer opozarja na pregretje vode v akvariju.

 

Grelci so opremljeni tudi s termičnim stikalom, ki ščiti napravo pred pregrevanjem, če je iz vode, kar predstavlja pri steklenih grelcih precej veliko pomanjkljivost in nevarnost, da steklo poči, če ga segretega namestimo nazaj v vodo.

 

Njihova uporaba ni omejena samo na akvarije - zahvaljujoč trpežnim materialom iz katerih je grelec narejen, se lahko uporabljajo v akvarijih, bazenih za želve in  druge plazilce.

Proizvajajo se grelci moči 25W, 50W, 75W, 100W, 150W in 200W

Cene v Angliji se trenutno gibljejo od £21,99  do 24,99 £

Roman Gril – DISKUS RoManijA
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER