Aquashop
Fishbox
Združenje Gojiteljev Diskusov
MrPet

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Nov koncept LED razsvetljave za akvarijske posode

Globalno uvozno podjetje QE Global ltd, je trgu ponudila na voljo vrsto svetlobnih LED trakov dolžine 600 do 2000 mm. Omenjena akvarijska LED osvetlitev so upogljivi silikonski, vodotesni trakovi, ki so bili prvotno razviti za industrijsko signalizacijo.Proizvod, ki se uporablja za akvarijske namene, zdrži v težkih pogojih, pri velikih spremembah temperature in vlage."

 

LED akvarijska osvetlitev nove generacije

 

Proizvajalci so mnenja, da je LED osvetlitev zelo uspešna za prodajo na akvarističnem trgu, saj je zelo lepo oblikovana, zelo svetla, ima zelo majhno porabo energije, oddaja precej manj toplote, skoraj nič UV žarčenja in ima zelo dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je osvetlitev vodo tesna.

 

 

"Vse kar smo morali narediti je, par sprememb v videzu in zmožnosti montaže v pokrov ter priključitvi v električno omrežje. Tako smo ustvarili zelo preprosto in učinkovito alternativo fluorescentni cevni osvetlitvi", omenja direktor družbe. 

Enostavnost in prilagodljivost luči, je ključ kakovosti, zaradi česar je osvetlitev enostavno dograditi v že obstoječe,  kot tudi nove akvarijske posode.

Osvetlitev lahko uporabljamo kot samostojno enoto v popolnoma različnih velikostih, lahko se tudi doda ali skrajša glede na dolžino posode oz. potrebe po svetlobi. Osvetlitev lahko  dodamo tudi kot dopolnilo obstoječih sistemov razsvetljave brez velikih sprememb na pokrovu akvarijske posode. Glavna značilnost osvetlitve je varnost z uporabo 12 voltov in nizko amperažo .  Prihranek energije v primerjavi z obstoječo fluorescenčno svetlobo je v povprečju 75%.

 

Svetlobne led trakove so razvili v več različnih spektrih, ki vključujejo območje, vključno z Warm White 4200K, Day Light 6000, Blue, Bright Warm White 4200K, Bright Day 6000 Light, Bright Marine Blue 9000K in Bright Blue.

 

Vsa osvetlitev je varnostno ocenjena po standardu IP65, tesnjena s silikonom na obeh straneh, vključno s priključki. Enote delujejo na 12 voltov kar predstavlja nizko porabo energije, ki sega od 7,5 vatov za 600mm warm white, do 29 vatov, za 2 metra Bright Blue.

Svetilne enote bodo opremljene z lepilnim hrbtnim delom, ki bo omogočal pritrditev na pokrov in s 500mm kabli za vključitev v el. omrežje. Svetilne cevi so popolnoma prilagodljive in se lahko poljubno zvijajo in upogibajo v želeno obliko v katero koli smer. Podjetje QE Global tudi trdi, da jih je mogoče uporabiti pod vodo.

Priporočene cene se gibljejo od 18,00 £ za 600mm Warm White do £ 49 za 2 metra Bright Marine Blue.


Roman Gril - DISKUS RoManijA
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER