Fishbox
MrPet
Aquashop
Združenje Gojiteljev Diskusov

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Britanski akvarij razmnožil Morske Konjičke

Britanski akvarij je pred kratkim uspešno razmnožil avtohtono vrsto Britanskega morskega konjička.

seahorse

http://getaquariums.com/wp-content/uploads/seahorse.jpg

 

Akvarij Blue Reef v Hastings-u tako goji okrog 200 kratkonosih morskih konjičkov Hippocampus hippocampus kot del programa vzreje BIAZA. Mladice so preselili v vzrejnje akvarije, ki omogočajo premikanje mladic brez zapletanja v zračne mehurčke razpršilcev. Mladice bodo ostale v vzrejnih akvarijih 15 dni, ko bodo odstavljene in prestavljene v ogledni akvarij.

Jo Cole, nadzornik akvarija Blue Reef je povedal: "Prehrana za mladice predstavlja največji problem vzreje morskih konjičkov v ujetništvu. Prebavni trakt morskih konjičkov je zelo kratek in zato ne more absorbirati veliko hranilnih snovi med procesom prebave. Iz tega razloga morajo konjičke držati na dieti visoke kakovosti. Upamo, da smo prehrano dovolj prilagodili, tako da bodo te posebne ribe, gojene v odrasle primerke postale del stalnega razmnoževalnega programa v ujetništvu"

Morski konjički so edinstveni v tem, da je samec tisti, ki rodi drobne ličnike konjičkov, po tem, ko po posebnem in zapletenem ritualu dvorjenja ikre preidejo iz samice v samca. Nosečnost traja od dva do štiri tedne, v tem času si samec in samica še vedno dvorita, s čimer potrjujeta pripadnost drug drugem u. Menda morski konjički ostanejo v paru celo svoje življenje.

Morski konjički so po vsem svetu ogroženi zaradi različnih razlogov, vključno z uporabo vlečnih mrež, onesnaženja, izgube habitata zaradi uničevanja narave in prekomernega ribolova.

 

Roman Gril - DISKUS RoManijA

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER