Združenje Gojiteljev Diskusov
Fishbox
Aquashop
MrPet

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Paku, najstarejša akvarijska ribica na svetu

Marca je imel rojstni dan, črni paku (Colossoma macropomum), imenovan "Buttkiss", za katerega trdijo, da je star 43 let, kar nakazuje na dejstvo, da bi lahko bil najstarejša akvarijska riba na svetu.

pacu

 Foto  Neil Hepworth

Paku, ki je podoben tistemu na sliki zgoraj, ima stalno prebivališče v pet shop-u v Queensu v New Yorku, tehta 9 kg in je dolg polnih 58 cm.  Lastnik Steve Gruebel ga je leta 1967, kupil ko je meril le 5 cm. Ribo je medtem enkrat že prodal, lastnik pa mu je po dveh letih vrnil, saj je postal agresiven in prerasel njegov akvarij. Ironično je, da Buttkiss zdaj živi v 283 lit akvariju, ki je dolg samo 1,2 metra (kar ni ravno zgledno op. rg)

 
Čeprav je bil njegov lastnik deležen mnogih kritik zaradi majhnosti akvarijske posode je navedel da se boji, da nebi preživel, če bi ga prestavil v drugo okolje (precej medel izgovor op. rg).


Kljub dejstvu, da se Black pacu v naravi prehranjuje s sadjem, oreški, žuželkami, polži in detritom, to ribo v pet shopu hranijo z 20-imi zlatimi ribicami, vsak drugi dan. Pacu je zdaj več kot podvojil pričakovano življenjsko dobo 20 let, vendar ima v tem trenutku že deformirane škrge, zgrbljen hrbet in glavkom na desnem očesu.

Roman Gril - DISKUS RoManijA

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER