Aquashop
Fishbox
Združenje Gojiteljev Diskusov
MrPet

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Akvarij meseca novembra 2010

Nastopil je mesec november in ponovno smo izbrali akvarij meseca. Tokrat smo se odločili za motov 96 litrski rastlinski akvarij. Gre za krasno sedlasto kompozicijo v katero so vpete korenine in rastline različnih vrst.

  moto96

 

 

Zmagovalni akvarij je dimenzij 80 x 30 x 40 cm. Za podlago služi svetel, naraven pesek, granulacije 1-2mm. Hranilne podlage ni, uporablja pa Seachem-ove hranilne tablete. Razsvetljava je 2x35W T5 + 1x18W T8, 10 ur dnevno, uporablja se CO2 iz jeklenke, ki je krmiljen s pH kontrolerjem. Rastline so deležne vsakodnevnega gnojenja. Menjava vode poteka 1x tedensko 50%.

 

Od flore so v akvariju po večini Microsorum pteropus var narrow in Blyxa japonica, na korenini je več vrst mahu, tepih sestavljajo HC (Hemianthus callitrichoides "cuba"), Elatine hydropiper in Eleocharis parvula, na desni v ospredju je Staurogyne sp. Potem je še nekaj vrst kriptokorin ter Utricularia graminifolia, Lilaeopsis brasiliensis, Monosolenium tenerum. Vrh korenine je pa pokrit z ričio (Riccia fluitans), da dela senco mahovom.

 

Od favne so glavne nano ribice. Od teh prevladuje večja jata Boraras maculata in jata pritlikavih somičev. Domovanje v akvariju so našli tudi pritlikavi prisesniki, veliko red cherry kozic in nekaj amano kozic.

 

 

Iskrene čestitke in obilico užitkov pri vrtnarjenju!

 

Za ekipo Aquanubis - DISKUS RomanijA
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER