Aquashop
Fishbox
MrPet
Združenje Gojiteljev Diskusov

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Imenitni idrijski akvarij pred zaprtjem

akvarij m idrijaValter Majnik, lastnik akvarija, ki velja za najbolj raznovrstnega, po mnenju mnogih obiskovalcev pa tudi za najlepšega v Sloveniji, je napovedal, da bo v petek akvarij zaprl. Nabralo se mu je namreč precej dolgov, upanja, da bo s pomočjo domače občine našel rešitev za ohranitev bogatega ribjega življa z vseh celin, pa je vse manj.
Valter Majnik je uredil najbolj pester akvarij v Sloveniji in zašel v resne denarne škripce.
IDRIJA “Tako ne morem več. Šel sem predaleč. Za pet ur so mi že izključili elektriko in z nemajhnimi težavami sem akvarij rešil. Zboleti nikakor ne smem, saj za zavarovanje že dolgo nimam več. A v tem stresu ...” je v očitni stiski pripovedoval Valter Majnik, lastnik Akvarija M.

Majnik je prepričan, da bi s 25.000 evri, z vstopninami in brez plačevanja najemnine akvarij preživel. Ker je tako ponudbo občini oddal že poleti, ne verjame, da bo v tem tednu prišlo do rešitve. V petek naj bi torej akvarij zaprl, kako bo preživel na tisoče rib pa ne ve.

Po pestrosti gre za dih jemajoč sad njegovega znanja in ljubezni do ribjega življa z vsega sveta. Poleti je vodstvo občine prosil, naj mu akvarij pomaga ohraniti v Idriji s plačilom dela stroškov v višini 25.000 evrov letno. Sočasno je akvarij ponudil v prevzem občini Ljubljana.

V Idrijo, Ljubljano, na tuje?

Iz Ljubljane, kot pravi, je dobil odgovor v tednu dni, iz Idrije pa še ne. V pogovoru z ljubljanskim županom Zoranom Jankovičem naj bi ta izrazil pripravljenost za prevzem akvarija. Nenazadnje Majnik v akvariju nudi tudi prakso študentom naravoslovnih fakultet, saj ga prestolnica nima. Najbolj primeren prostor bi bil ob živalskem vrtu, ki pa naj bi ga šele uredili.

 

Foto: Saša Dragoš, vir članka: Primorske Novice

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER