Združenje Gojiteljev Diskusov
Aquashop
MrPet
Fishbox

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Akvarij meseca oktobra 2011

Rastline v akvarijih dodajajo občutek, da je v akvarijski posodi ujet delček žive narave, dihajočega ekosistema. Nekateri akvaristi se z rastlinjem poigravajo in ustvarjajo miniaturne posnetke pokrajin, spet drugi posnemajo naravne habitate, kjer se prepletajo korenine velikih dreves, odpadle veje in živahne barve rastlinja. Ribji stanovalci pa so v teh akvarijih kot češnja na smetani, pika na i, tisti zadnji ščepec začimbe, ki akvarij postavi v popolno ravnovesje flore in favne.


Tokrat smo glasovali med kar šestimi akvariji, ki s pomočjo dekoracije in še posebej rastlin ustvarjajo zelo različne podvodne svetove. Akvariji, kot so aquarium 100l, moto 96l, zander 115l in kkaty 260l, so pristni 'nature' akvariji, ki delujejo, kot da bi ugrabili delček reke skupaj s peskom, rastlinami in živalmi, akvarija keptn 60l in isshino 450l pa sta pomanjšala posnetke kopne narave in jih s spretnimi potezami poustvarila z rastlinjem in kamenjem v podvodni minimundus.
Kot zanimivost naj poudarimo, da je najmanjši akvarij tega izbora imel le 60 litrov, največji pa kar 450. To pokaže, kako lahko spreten akvarist ustvari čudovit aquascape ne glede na volumen svojega akvarija.


Zmagovalec izbora akvarija meseca za oktober 2011 je Zander s svojim čudovitim rastlinskim akvarijem, za kar mu čestitamo.

zander115l

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER