MrPet
Združenje Gojiteljev Diskusov
Aquashop
Fishbox

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Izlet in obisk Akvarija Fort Verudela v Puli

aquarium-fort-verudellaDruštvo Aquanubis je v soboto, 29. oktobra, organiziralo izlet v Pulo z obiskom javnega akvarija Aquarium Fort Verudella.

Izvrsten odziv članov foruma, ki so se na izlet prijavili v večjem številu, kot smo sprva pričakovali, je tudi botroval temu, da smo organizirali avtobusni prevoz iz Ljubljane. Tako smo imeli tudi priložnost za druženje že med samo potjo v Pulo.


Akvarij se nahaja v stari puljski trdnjavi Fort Verudella, ki so jo lastniki akvarija zelo dobro očistili in renovirali. Že sama trdnjava je zanimiva kot zgodovinski in arhitekturni dosežek, saj je bila zgrajena med letoma 1882 in 1885. Akvarij so začeli v trdnjavi urejati leta 2002, pri urejanju akvarija pa so bili še posebej pozorni na ohranjanje kulturne dediščine, ki jo edinstvena trdnjava s svojo arhitekturo predstavlja.

Prijazni sodelavci akvarija so nam ponudili izjemno poučen voden ogled akvarija s predstavitvijo dejavnosti, ki jih opravljajo - delavnice biologije in kemije, oceanološki programi in pa okoljevarstveno delovanje, poleg seveda vzdrževanja javnega akvarija in pa raziskovalnih dejavnosti, ki jih v akvariju opravljajo.
Akvariji, ki jih vzdržujejo, so večinoma morski s poudarki na Jadranu, v njih pa se pretaka približno 100.000 litrov vode. Sam akvarij je tudi zelo dobro opremljen s poučnimi panoji in opisi organizmov. Rib, rakov, hobotnic, morskih zvezd in ostalega življa je res ogromno, tako da je akvarij vreden obiska.

Več o izletu si lahko preberete v temi na našem forumu, kjer boste našli tudi veliko čudovitih fotografij in pa vtise članov foruma, ki so se nam na izletu pridružili.

V društvu upamo, da bomo podobne izlete lahko organizirali tudi v bodoče, Akvariju v Puli pa želimo veliko uspehov.

aquarium-fort-verudella-gasilska

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER