Združenje Gojiteljev Diskusov
Aquashop
MrPet
Fishbox

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Predavanje na Osnovni šoli Dutovlje

IMG 20170407 075658

V Petek 7.4. je društvo Aquanubis naredilo korak naprej, v sklopu pouka 7 razredov biologije smo v osnovni šoli Dutovlje opravili predavanje na temo akvaristike.

Predavanje sta izvajali Tjaša Kotnik ter Damkina Lucija Ditz Pečnik, ki sta osnovnošolcem pokazali pot v svet akvaristike. Otroke 7. razredov sta poučili o osnovah akvaristike, skupaj so ponovili pridobljeno znanje iz tega šolskega leta o telesni zgradbi rib, predstavili sta jim različne habitate kjer živijo organizmi, jim razložili razliko med trdo in mehko vodo, skupaj so izvedli poiskus z merjenjem tdote vode in ph-ja vodovodne vode in destilirane vode.

Učenci so ob predvanju izpolnjevali delovne liste ki so jih dobili ob začetku ure, primerjali so dušični cikel, ki poteka pod vodo z tistim ki poteka v naših gozdovih, bodoče akvariste sta seznanili z vtekanjem akvarija in kako pomemben je za naše organizme, skupaj so "vizualno" sestavili akvarij in se ob tem pogovorili o posameznih sestavnih delih posameznega akvarija.

Za konec so otroci pridobljeno znanje ponovili z predavateljicama, ki sta se jim lepo zahvalila za sodelovanje.

 

Ob tem upamo, da so se otroci nečesa naučili, s tem pa smo dosegli namen, da mlade poučimo kaj je in kako se pravilno lotevamo Akvaristike.

 

 

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER