MrPet
Aquashop
Fishbox
Združenje Gojiteljev Diskusov

zaTelebane2

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Prijava

Novice

Poročilo skupščine društva 2018

V nedeljo, 21. januarja 2018, je v Ljubljani v gostilni Livada potekala prva letošnja skupščina Društva  Aquanubis. Skupščino je vodil podpredsednik Kevin Abram, ki je najprej nagovoril zbrane ter šel skozi redno proceduro (določitev zapisnikarja, pregled članov društva itd.), predsednik Klemen Hiti pa je navzočim predstavil finančno poročilo.

Zbrani smo se v nadaljevnaju pogovarjali o pereči problematiki, ki teži slovensko akvaristiko, a ob tem našli tudi svetle točke. 

Ker je društvo odvisno od finančnih sredstev, bomo tudi letos skušali pridobiti sponzorska sredstva naših zvestih pokroviteljev, upamo pa, da se jim bo pridružil še kak nov, morda tudi manjši. Za take bomo vpeljali stran z našimi podporniki, kjer bomo objavili logotipe vseh, ki nam namenijo sredstva, ne glede na njihovo višino.

Seveda pa sponzorstvo po pogodbi prinaša drugačne storitve za tiste, ki namenijo več (oglaševanje). Prav tako bomo skušali razširiti nabor ugodnosti za člane. Majice, ki so ostale od prejšnjih natisov, bomo namenili za nagradni sklad v fotonatečajih.

V letošnjem letu bomo dokončno realizirali prenos portala in foruma na WordPress, kar bo omogočilo učinkovitejše brskanje podatkov ter večjo varnost uporabnikom. Pridobili pa bodo tudi sponzorji, saj se predvideva večji oglasni prostor za njihove objave.

Uvedli bomo novost: mesečne fotonatečaje v facebook skupini Aquanubis – Nazaj k naravi. Pravila (in navodila za sodelovanje) smo že objavili v dokumentih skupine. Kriteriji določajo le akvaristično tematiko, ob sprotnem odzivu pa bomo lahko uvedli še posebne tematske natečaje.

Prvi natečaj za januar 2018 smo tako objavili že kar takoj na skupščini, potekal je od 21. do 28. januarja. Nekoliko drugače pa bo potekal večji fotonatečaj, ki ga bomo izpeljali jeseni. Tam bodo kriteriji strožji (na primer glede kvalitete fotografij, resolucije, formata, v katerem morajo biti fotografije poslane...). Foto natečaji so do sedaj vedno potekali v sodelovanju s sponzorji, zato tudi letos upamo na njihov prispevek. Od njih bo odvisno tudi, kako bomo razdelili nagrade. Načrtujemo, da bomo objavili razpis z navodili, strokovna žirija, sestavljena iz (določenih) članov društva bo prispele fotografije pregledala in določila, ali so primerne za sodelovanje, nato pa bomo fotografije objavili in izvedli glasovanje v skladu s pravili. Ena od možnosti je, da bomo izvedli ločeno glasovanje za nagrado strokovne žirije (izbrani člani društva, predstavniki sponzorjev, morda kak zunanji strokovni član?) ter za nagrado po izboru javnosti.

Do konca meseca bomo zbirali predloge za natisk novih majic – tako glede motiva kot glede tega, ali bomo natisnili več barv in velikosti, ali manj.

Tudi letos bomo izvedli vsaj en piknik. Če bo možno in bomo našli primerno lokacijo, bi radi izvedli tudi enega, ki bi bil za člane brezplačen – to pa je seveda vezano na sponzorska sredstva ter na to, ali bomo dobili lokacijo v brezplačno uporabo. Vsekakor pa si želimo organizirati več srečanj. Poleg piknika bi radi uvedli tudi pogostejša srečanja v Ljubljani, morda na 1, 2 ali 3 mesece. Okvirno smo se dogovorili, da bi določili stalen termin (morda tudi kraj). Srečanja bodo odprta za vse, plača pa vsak udeleženi zase. V kolikor se bo izkazalo, da je interesa veliko, se lahko ob predhodni prijavi tudi rezervira kak prostor (in morda naroči hrano).

Pomemben del delovanja društva je tudi vsakoletna vzpostavitev akvarija v kaki ustanovi (bolnišnici, vrtcu, šoli, domu starejših ipd.). Za letos še zbiramo ideje, možno pa je tudi, da bi pripravili razpis, na katerega bi se ustanove lahko prijavile.

Skupščina je bila torej izredno produktivna, saj smo začrtali mnoge dejavnosti, nekatere, ki so že leta stalnica, druge pa na novo. Ob tem smo upoštevali tudi spremembe v delovanju društva, na primer dokaj novo facebookovo skupino Aquanubis – Nazaj k naravi. Vsi prisotni smo se zavezali k rednemu objavljanju in osveževanju informacij, prav tako pa bomo z objavami čimbolj povezali portal, forum in facebook skupino: v skupini bomo objavljali povezave do člankov na portalu, aktualnih tem na forumu in podobno, obratno pa bomo na portalu in forumu objavljali teme o dogajanju v skupini (na primer o fotonatečaju).

Ob vsem načrtovanju, pretresanju idej in iskanju najboljših rešitev smo si vzeli čas za pogovore o svojih izkušnjah in akvarijih, predvsem pa za prijetno spoznavanje in druženje. In to je tisto, kaj je pri Aquanubisu najboljše – druženje z ljudmi, ki jih veseli isto: mokri komolci in neskončne debate o razsvetljavi, rastlinah, hrani, kontrolerjih, sumpih in podobnih temah. Zato vas toplo vabimo v našo družbo, morda kot obiskovalce na srečanje, piknik, med člane, ali pa celo aktivne člane ekipe. Dobrodošli!

Alenka Hlep

Facebook

Revija

SAM 2013

Preberite novo izdajo revije SAM, kjer boste našli marsikatero zanimivost iz sveta akvaristike.

Sodelujemo z

Sponzorji

Sodelujemo z

Izvedba Web+ER